Γενικά

Iστορία …τρέλλας, από όργανα των σκοπιανών αρχών που βίωσε οδηγός

Ως «αποκαλυπτήρια» μιάς νοσηρής νοοτροπίας των οργάνων των αρχών των γειτονικών Σκοπίων, που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο μόνο ως …χρήμα και προκειμένου να «βάλουν χέρι» στο πορτοφόλι του δεν διστάζουν να ποδοπατούν κάθε ανθρώπινη αξία και έννια αξιοπρέπειας, μπορεί να χαρακτηρισθεί το βίωμα συμπολίτη μας, με μία επίσκεψη ρουτίνας στην Γευγελή να μετατρέπεται σε ….Γολγοθά γι’ αυτόν και τον πατέρα του εξ αιτίας αχαρακτήριστης συμπεριφοράς οργάνων των τοπικών αρχών, που τους αντιμετώπισαν ως …εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Σε ανοικτή επιστολή του ο πατέρας κάνει αναφορές που επιβεβαιώνονται και από άλλες πλευρές.

Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής:

«Στις 23.12.16 το μεσημέρι ο γιός μου, αφού έβαλε βενζίνη σε βενζινάδικο στην Γευγελή είχε ένα ασήμαντο μικροατύχημα στο χώρο του βενζινάδικου (μόλις έβαλε βενζίνη και ξεκίνησε πέρασε δίπλα του με μεγάλη ταχύτητα ένα ΙΧ αυτοκίνητο με σκοπιανές πινακίδες, που πήγαινε γιά καφέ στο κυλικείο του βενζινάδικου με αποτέλεσμα να τον βρει στο πίσω δεξιο προφυλακτήρα. Η ζημιά μηδαμινή και στα δύο αυτοκίνητα.

Το ζευγάρι των Σκοπιανών, ενώ είχαμε και πράσινη κάρτα (που υποτίθεται ότι σε καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος) δεν δεχόταν την συνεννόηση μεταξύ των ασφαλειών και άγνωστο πώς εμφανίστηκε η αστυνομία.

Από εκεί και πέρα άρχισε ο Γολγοθάς, μία μαρτυρική ημέρα.

Το ζευγάρι των Σκοπιανών που μπροστά στην αστυνομία την μία έλεγε ότι οδηγούσε ο άντρας και την άλλη η γυναίκα, απαιτούσε να τους δώσουμε 250 ευρώ και συμφωνουσαν και οι αστυνομικοί, γιά να λήξει το θέμα.

Εμείς αρνηθήκαμε φυσικά και ζητήσαμε να μαθευτεί η αλήθεια από τις κάμερες που υπήρχαν. Η υπάλληλος του βενζινάδικου είπε, ότι θα έπρεπε να δοθεί εντολή από την αστυνομία, η οποία δεν έδινε τέτοια εντολή.

Στην συνέχεια διενεργήθηκαν αλκοτέστ, που βγήκαν αρνητικά και στους δύο οδηγούς και διάφορες μετρήσεις στον χώρο του ατυχήματος, και ως να είμαστε εγκληματίες με συνοδεία δύο περιπολικών μας οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής, όπου όπως μας ειπαν, θα περνούσαμε από δίκη. Οι Σκοπιανοί συμμετέχοντες στο ατύχημα ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν.

Αναγκαστήκαμε και βρήκαμε δικηγόρο από την Γευγελή και μετά από ταλαιπωρία τεσσάρων ωρών, γίνεται το δικαστήριο του «εγκληματία» γιού μου σε άλλο κτίριο με παρόντες δικαστή, πρακτικογράφο, μεταφραστή, αστυνομικούς, δικηγόρο.

Μετά από πολλές ερωτήσεις στον γιό μου από την δικαστή, αποδείχθηκε ότι έφταιγαν και οι δύο και βγήκε μια απόφαση («φιρμάνι») τεσσάρων φύλλων.

Η δικαστίνα μας είπε ότι μας έβαλε το μικρότερο πρόστιμο (τριάντα ευρώ), και συν τα έξοδα της παράστασης έπρεπε να πληρώσουμε το ποσό των 110 ευρώ γιά να μας επιστρέψουν το δίπλωμα και την ταυτότητα.

Καθώς επίσης μας είπε προς τιμήν της μιλώντας στα ελληνικά ότι η ίδια είχε παρόμοιο ατύχημα στην Θεσσαλονίκη με Ελληνα οδηγό και ότι το θέμα λύθηκε αμέσως με τις ασφαλιστικές εταιρίες χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας, είναι δε πολύ θυμωμένη γιά τους νόμους, που ισχύουν στην χώρα της. Απόρησε δε και ρωτούσε συνέχεια τον γιό μου, ποιός φώναξε την αστυνομια γιά ένα τόσο ασήμαντο γεγονός.

Πήγαμε σε μία τράπεζά τους και κάναμε συνάλλαγμα και κατόπιν στο ταχυδρομείο τους με ένα σωρό χαρτάκια, γιά να πληρώσουμε το παραπάνω ποσό.

Επιστροφή στο δικαστήριο όπου μας περιμενε η δικαστής, τις δώσαμε τις αποδείξεις πληρωμής και μας επέστρεψε το δίπλωμα και την ταυτότητα όχι όμως και την πράσινη κάρτα την οποία είπε θα την πάρουμε από την Αστυνομία.

Σε ερώτηση που της κάναμε γιατί δεν είναι παρόντες και οι Σκοπιανοί συμμετέχοντες στο ατύχημα μας είπε ότι αυτοί θα δικαστούν σε άλλη ημερομηνία (να την πιστέψουμε άραγε;).

Ξαναπάμε στο αστυνομικό τμήμα όπου αρνηθήκαν να μας δώσουν την πράσινη κάρτα και μας έδωσαν μόνο μία φωτοτυπία της κάρτας χωρίς να μας εξηγήσουν γιατί.

Πρώτη φορά στην ζωή μου αισθάνθηκα να έχει τόσο χαμηλά η αξιοπρέπειά μου. Γιά το χρήμα οι γείτονές μας έχουν ποδοπατήσει κάθε ανθρώπινη αξία. Κρίμα και πάλι κρίμα. Από τις 1 το μεσημέρι που έγινε το ασήμαντο μικροατύχημα ξεμπερδέψαμε στις 9 το βράδυ.

Κλείνοντας σας αναφέρω ότι η συμπεριφορά μας σε όλη την διάρκεια του επεισοδίου υπήρξε άψογη, παρ’ ολο που θα ήθελαν οι Σκοπιανοί αστυνομικοί να εκτραπούμε γιά να υποστούμε τα χειρότερα και να γνωρίζουν όλοι οι φίλοι οδηγοί ότι η πράσινη κάρτα που θεωρούν, ότι τους καλύπτει στα Σκόπια είναι ένα άχρηστο χαρτί, όπως αποδειχθηκε στην δική μου περίπτωση.

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα