Αθλητισμός

Ισοπαλία για τον Αλέξανδρο και τον ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς ‘89» (23-23)

Ισόπαλη 23-23 έληξε η ενδοκιλκισιακή αναμέτρηση της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος ε’ ομίλου β’ εθνικής κατηγορίας μεταξύ του Αλεξάνδρου Αξιούπολης και του ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς ‘89».
Ήταν μία αναμέτρηση συναρπαστική, από εκείνες στις οποίες το «θερμόμετρο» του ενδιαφέροντος και της αγωνίας «χτυπά κόκκινο» από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, η οποία διεξήχθη μπροστά από σχεδόν πλήρως γεμάτη εξέδρα και σε ενθουσιώδη μέχρι «εκρηκτική» αλλά συγχρόνως πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
Τόσο η ποιότητα παιχνιδιού και το θέαμα, που προσέφεραν τα δύο ριζικώς ανανεωμένα συγκροτήματα, όσο και οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα προσέφεραμ την ακλόνητη βάση στο γενικό συμπέρασμα, που εξήχθη από αυτήν την αναμέτρηση: Ότι, δηλαδή, το κιλκισιώτικο χειρόσφαιρο είναι πάντα …εδώ, διαθέτοντας και «βάθος» και μέλλον, τουλάχιστον όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό του.
Τα δύο συγκροτήματα παρουσιάσθηκαν ισοδύναμα, με το αξιουπολίτικο να είναι κάπως πιό επιρρεπές στο λάθος εξ αιτίας του λεγομένου «άγχους της έδρας», λόγω της έντονης επιθυμίας των νέων στελεχών του να δείξουν στον κόσμο «τι αξίζουν».
Αυτήν την «λεπτομέρεια» εξ ίσου ενθουσιώδης και με την ίδια υστέρηση σε πείρα ΑΜΣΠ την εκμεταλλεύθηκε αρκετά, με επακόλουθο να μην χάσει σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα, διευρύνοντάς του μέχρι τα τέσσερα τέρματα με την λήξη του ημιχρονίου (13-9 υπέρ αυτού). Ωστόσο, και αυτός δεν απέφυγε λάθη απειρίας, με επακόλουθο ο Αλέξανδρος να καταφέρει να ισοφαρίσει όλες τις φορές που ο ΑΜΣΠ «είχε το πάνω χέρι».
Η τελευταία ισοφάριση υπήρξε και καθοριστική στην έκβαση του αγώνα, στερώντας την νίκη από την ομάδα του Κιλκίς, καθώς σημειώθηκε με την λήξη του αγώνα, κυριολεκτικώς σε «νεκρό» χρόνο, όταν ο Αριστείδου, επιδεικνύοντας «τερατώδη» ψυχραιμία, ευστόχησε στο πέναλτυ, που κέρδισε ο Αλέξανδρος «γράφοντας» το τελικό 23-23.
Στο ενεργητικό και των δύο ομάδων καταγράφεται το ότι ο μεταξύ τους αγώνας απετέλεσε «διαφήμιση» του αθλήματος, ενώ και τα δύο έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε όλα τα νέα στελέχη τους.

Οι συνθέσεις:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: Στεφανίδης (Γιάντσης), Σκάλα 6, Ρ.Παπαρήγας 2, Α.Παπαρήγας 3, Αριστείδου 5, Χαϊντινόλλι 1, Μάρτσης 5, Πασιατάς, Ιωαννίδης 1, Αβραάμ, Κουκουλεκίδης, Τσακαλίδης, Μπεσίρης, Δουλουμπάκας.
ΑΜΣ «ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ‘89»: Κολεσιώτης (Λασκάκης), Φυτανίδης 5, Θ.Παπαδόπουλος 1, Φαχουρίδης 4, Τοκατζόγλου 1, Μπαλάσκας 2, Παπάζης 7, Αναστασιάδης 1, Μαυρόπουλος 1, Καρβουνίδης 1, Τσαγκάρης.

• Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
-Σάββατο 13.12.14, 18.00, ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς ‘89»-Απόλλων Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης
-Κυριακή 14.12.14, 16.30, Μακεδών Θεσσαλονίκης-Αλέξανδρος Αξιούπολης

Τα πλήρη αποτελέσματα
Άρης Θεσ.-Μακεδών Θεσ. 38-17
Δίας Πολ.Θεσ.-Ν.Ελβετία Θεσ. 23-15
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.-ΑΜΣΠ ΚΙΛΚΙΣ 23-23
Απόλλων Σταυρ.Θεσ.-ΑΟΔ Θερμαϊκού 10-0αα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(4η αγωνιστική)[table]
Α/Α, ΟΜΑΔΕΣ, ΤΕΡΜΑΤΑ, ΒΑΘΜΟΙ,
1., Δίας Πολ. Θεσ., 116-67, 8,
2., Άρης Θεσ., 122-85, 8,
3., Ν.Ελβετία Θεσ., 82-78, 4,
4., Απόλλων Σταυρ.Θεσ., 76-73, 4,
5., ΑΜΣΠ ΚΙΛΚΙΣ, ’89, 69-70, 3,
6., ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ., 86-92, 3,
7., Μακεδών Θεσ., 74-120, 2,
8., ΑΟΔ Θερμαϊκού, Απεσύρθη,
[/table]

Η επομένη ημέρα
(Σάββατο 13 και Κυριακή 14.12.14)
Ν.Ελβετία Θεσ.-Άρης Θεσ.
ΑΜΣΠ ΚΙΛΚΙΣ ’89-Απόλλων Σταυρ.Θεσ.
Μακεδών Θεσ.-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]