Γενικά

Ηρώον Κοιλαδίου: Η διοίκηση του δήμου Κιλκίς “επιβραβεύει”… την παράνομη μεταφορά του!

Νέο “επεισόδιο” στο “σήριαλ” με το… “απαχθέν” μνημείο του Κοιλαδίου που αυθαιρέτως, και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα με… “πλάτες” της δημοτικής αρχής Κιλκίς, τοποθετήθηκε στο Χειμαδιό.

Έτσι, στα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 25.11.19, μετά την σχετική πρόσκληση του προέδρου του Παύλου Θωμαΐδη, συμπεριλαμβάνεται (υπ’αριθμό 19) αυτό της ΕΓΚΡΙΣΗΣ “μεταφοράς μνημειακής στήλης στην πλατεία Χειμαδιού”.

Κατ΄αρχάς και αυτή ακόμη η διατύπωση του θέματος προκαλεί, καθώς το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει “ντε φάκτο” μία… ήδη αυθαιρέτως συντελεσθείσα μεταφορά, και όχι να αποφασίσει για το αν το Ηρώον θα παραμείνει στο Χειμαδίο (να εγκριθεί, δηλαδή,… η αυθαιρεσία) ή αν θα επιστραφεί στο Κοιλάδι (από όπου… δεν έπρεπε ποτέ να μετακινηθεί)!

Το πλέον εξοργιστικό είναι, ότι το τελευταίο, δηλαδή την λήψη απόφασης, το είχε εισηγηθεί ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 11.11.19, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση της τοπικής κοινότητας Κοιλαδίου, εν συνεχεία δε και συνέλευση των κατοίκων, ώστε αυτές να έλθουν προς συζήτησιν στο δημοτικό συμβούλιο, και ενώ τέτοια απόφαση από πλευράς τοπικής κοινότητας Κοιλαδίου ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ από την Παρασκευή 11.10.19.

Μάλιστα, ήταν μία απόφαση… για γέλια και για κλάματα, καθώς εισηγείται την παραμονή του… “απαχθέντος” Ηρώου στο Χειμαδιό και την διαμόρφωση χώρου στο Κοιλάδι για την τοποθέτηση νέου!

Που σημαίνει, ότι ο δήμαρχος και ΓΝΩΡΙΖΕ και “εποίησε την νήσσαν” με καταφανέστατη πρόθεση να “κρατήσει” ισορροπίες ανάμεσα σε δύο κοινόητες (όλως… τυχαίως “δεξαμενές” ψήφων του συνδυασμού του!), αλλά και να στηρίξει συγκεκριμένα στελέχη του στην περιοχή.

Επομένως, με το να διαβεβαιώνει στις 11 Νοεμβρίου, και μάλιστα δύο φορές, ότι δεν υπάρχει απόφαση τοπικής κοινότητας Κοιλαδίου”, ενώ τέτοια είχε… ήδη ληφθεί από τις 11 Οκτωβρίου, ο κ.Κυριακίδης εκτίθεται στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινή γνώμη του τόπου, “ακυρώνοντας”την αξιοπιστία του… ο ίδιος.

Επί πλέον, με την συνέργεια και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Θωμαΐδη, προσκαλεί το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, να λάβει απόφαση για ένα θέμα, το οποίο κανονικά άπτεται των αρμοδιοτήτων… του εισαγγελέως, χώρια που αφαιρεί το διαζευτικό “ή” στρέφοντας μονόπλευρα το σώμα στο να εγκρίνει την παραμονή του αυθαιρέτως μετακινηθέντος Ηρώου στο Χειμαδιό, χωρίς κάν να αναμένει απόφαση της γενικής συνέλευσης των κατοίκων των Κοιλαδίου, Χειμαδιού και Καλολίβαδου, (σ.σ.: προγραμματισμένη για την Κυριακή 24.11.19), με την θεωρητική πιθανότητα να προκύψουν … εκπλήξεις από αυτήν.

Αυτό και μόνο, αποτελεί, αν όχι απόδειξη, σαφή ένδειξη μιάς μεθόδευσης, με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών ή μικροπαραταξιακών συμφερόντων, που περιλαμβάνουν και φυσικά πρόσωπα, και σε καμμία περίπτωση για την αποκατάσταση της διασαλευθείσας από τις αυθερεσίες κάποιων τοπικής κοινωνικής συνοχής και ημεμίας.

Το κωμικοτραγικό στην υπόθεση είναι, ότι οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται κατά την συνέλευσή τους να λάβουν απόφαση για μιαν αυθαίρετη πράξη υπό τύπου…. “δημοψηφίσματος” (!), “σταυρώνοντας” είτε το τετράγωνο του “ναι” είτε το αντίστοιχο του “όχι” ως απάντηση στο ερώτημα: “Συμφωνείτε με την μεταφορά του μνημείου από τον χώρο, όπου βρισκόταν, στην πλατεία του Χειμαδιού;” (!).

Ένα καθαρώς παρακμιακό φαινόμενο, που και εξευτελίζει θεσμικές διαδικασίες, όπως η γενική συνέλευση ή το τοπικό δημοψήφισμα και εκθέτει την σημερινή δημοτική αρχή, για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να διαχειρισθεί τέτοια θέματα και προσφέρει “λαβή” και “τροφή” σε “πηγές” απαξιωτικών αναφορών στον τόπο μας.

Ένα φαινόμενο, το οποίο θέτει την διοίκηση του δήμου ενώπιον των ευθυνών της, σε σχέση με την αναγκαιότητα της κοινωνικής συνοχής, η οποία διαταράσσεται από μεθοδεύσεις για χάρη “ημετέρων” και όχι ουσιαστικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου της κάθε περιοχής του δήμου Κιλκίς.

Αδιάψευστος “μάρτυρας” η δήλωση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη από την βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 11.11.19.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]