Γενικά

Στο ύψος του το Κ.Υ. Πολυκάστρου παρά τις ελλείψεις


Την παγκόσμια ημέρα της αδελφής νοσηλεύτριας γιόρτασε σε ειδική εκδήλωσή του την Τρίτη 12.5.15 το διασυνοριακό Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Ένα από τα κέντρα υγείας με την μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών γιά παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, που, παρά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει εσχάτως σε σχέση με τις προμήθειες αναλωσίμων υλικών, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Γιά την σημασία του επαγγέλματος της νοσηλεύτριας στην σύγχρονη ζωή και την ιστορική διαδρομή του από την πρώτη ημέρα, που εμφανίζεται στα προσκήνια περί τα τέλη του 18ου αιώνα έως σήμερα μίλησε στου παρευρεθέντες η προϊσταμένη των νοσηλευτριών του κέντρου υγείας Χρίστινα Τραπεζανίδου.

Χαιρετισμούς-τοποθετήσεις είχαμε από πλευράς του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη, του υποδιοικητή της 4ης ΔΥΠΕ Ηλία Θεοδωρίδη, και του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Θεμιστοκλή Ανθρακίδη.

Με τον πρώτο εξ αυτών να αναφέρεται στους άρρηκτους δεσμούς της αυτοδιοίκησης με το διασυνοριακό κέντρο και την βοήθεια που προσφέρει αυτή γιά την εύρυθμη λειτουργία του και στο «καυτό» θέμα που αφορά στην περίθαλψη των μεταναστών και τον δεύτερο να αναφέρεται γενικότερα στα θέμτα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των στρατηγικών που θα αναπτυχθούν στο βασικό τομέα της υγείας που είναι η πρόληψη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόβλημα έλλειψης των αναλωσίμων υλικών, που παρατηρείται στο κέντρο υγείας, που με βάση την πρόσφατη νομοθεσία, και ορθώς όπως παρατήρησε, έχουν περάσει στην ευθύνη της ΔΥΠΕ αναφορικά με την λειτουργία τους, επισημαίνοντας ότι αυτές παρατηρούνται λόγω ελλείψεως προσωπικού, διοικητικού και του τμήματος προμηθειών, που υπάρχει σε επίπεδο ΔΥΠΕ.

«Ευρισκόμεθα σε ένα μεταβατικό στάδιο» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, «που εμφανίζει όξυνση προβλημάτων, όμως είναι διαδικαστικού και όχι οικονομικού περιεχομένου, που θα λυθούν σε ένα βαθμό με τις προσλήψεις των 4500 εργαζομένων γιά τον χώρο της υγείας που έχουν εξαγγελθεί και από τον πρωθυπουργό, καθώς αναμένεται μέσω αυτών να στελεχωθούν οι σχετικοί τομείς της ΔΥΠΕ».

Από πλευράς του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανθρακίδη, στην ευθύνη του οποίου μέχρι προ τινος ανήκει το κέντρο υγείας, τονίζοντας στην αναφορά του την παραδοσιακά καλή σχέση τωνδύο δομών υγείας του νομού μας και την συνεργασία τους με βάση την οποία αμβλύνονται γιά τα σημερινά προβλήματα του κέντρου υγείας στον τομέα των αναλωσίμων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του διευθυντή του διασυνοριακού κέντρου υγείας του Γεωργίου Περπερίδη, ο οποίος αφού πρώτα αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζουν οι αδελφές νοσηλεύτριες διαχρονικά στον χώρο της υγείας αλλά και ειδικά στην σύγχρονη εποχή στο κέντρο υγείας του Πολυκάστρου, αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες ελλείψεις του κέντρου σε ιατρικό προσωπικό κυρίως του παιδιάτρου και δευτερευόντως του γενικού ιατρού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα