Κοινωνία

Νέο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρίες

Ο “Ιππόκαμπος” ανοίγει τις πόρτες του για τα ΑμεΑ στο Κιλκίς. Είναι μια πιστοποιημένη πρωτοποριακή δομή στο χώρο της αναπηρίας με καινοτόμες δράσεις θέτοντας την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς έχοντας άμεση πρόσβαση σε παιδική χαρά και γήπεδο άθλησης. Οι αίθουσες είναι άνετες, σύγχρονες, προσήλιες και ευάερες με τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Στο Κέντρο εγγράφονται παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με κινητικές αναπηρίες, νοητική υστέρηση, αυτισμό και ψυχικής υγείας. Η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο πρόγραμμα του κέντρου είναι δωρεάν για τους ωφελούμενους της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» μετά από αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα ή δικαστικού συμπαραστάτη προς τον χρηματοδότη φορέα που γίνεται έως τις 12 Αυγούστου. Εφόσον ο δικαιούχος τηρεί τα κριτήρια λαμβάνει επιταγή (voucher) που εξαργυρώνει. Το κέντρο αναλαμβάνει να υποστηρίξει τη σχετική αίτηση και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Κιλκίς «Ιππόκαμπος» είναι ο Φυσίατρος Νίκος Τερζής. Ο Νίκος Τερζής εργάζεται ως Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Τμήμα Αποκατάστασης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ενώ παράλληλα διευθύνει την εταιρεία Αποκατάστασης και Φυσικοθεραπείας Terzis Rehab Team.

Επίσης το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Κιλκίς «Ιππόκαμπος» στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό:

⦁ Κοινωνικό λειτουργό

⦁ Καθηγητής προσαρμοστικής φυσικής αγωγής

⦁ Ειδικός παιδαγωγός

⦁ Φυσικοθεραπευτή

⦁ Εργοθεραπευτή

⦁ Μουσικό

⦁ Καθηγητή πληροφορικής

⦁ Εικαστικό

⦁ Θεατρολόγο

⦁ Κοινωνικό φροντιστή

⦁ Βοηθητικό ειδικό προσωπικό

⦁ Οδηγό οχήματος μετακίνησης ατόμων με αναπηρίες

Ο σκοπός του ΚΔΑΠ AΜΕA Κιλκίς «Ιππόκαμπος» είναι η δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με αναπηρίες με την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και οργανωμένων ομαδικών και εξατομικευμένων δραστηριοτήτων.

 

Διεύθυνση: Βενιζέλου 49, Κιλκίς

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341 302050

Περισσότερα
Δείτε ακόμα