Αγροτικά

Υποχρεωτική η δήλωση των δεσποζομένων ζώων στα μητρώα του δήμου

Από την αντιδημαρχία ανάπτυξης (διεύθυνση τοπικής οικονομικής ανάπτυξης – Τμήμα ζωικής παραγωγής και αλιείας) ανακοινώθηκε γιά τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την καταχώριση αντιγράφου του επικαιροποιημένου βιβλιαρίου υγείας του ζώου ή των ζώων τους στον οικείο δήμο.
Το βιβλιάριο υγείας παρέχει πληροφορίες για την ημερομηνία εφαρμογής του αντιλυσσικού εμβολίου αλλά και για τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου ή των ζώων συντροφιάς, ενημερώνεται δε από τον κτηνίατρο και θα πρέπει να δηλώνεται στον δήμο. Η δήλωση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων, γάτων) στο αντίστοιχο μητρώο του δήμου είναι υποχρεωτική.
Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα ζωικής παραγωγής (Βικτωρία Γούναρη τηλ. 23413 52244) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση παράλειψης της καταχώρισης αντιγράφου του επικαιροποιημένου βιβλιαρίου υγείας του ζώου ή των ζώων συντροφιάς στον δήμο, προβλέπονται οικονομικές κυρώσεις στους ιδιοκτήτες τους (επιβολή προστίμου 300 ευρώ) βάσει του Ν. 4039/12, άρθρο 21.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]