Γενικά

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ και β’ ομάδας ΕΠΑΛ

Ως προθεσμία για την υποβολή της αίτησης – δήλωσης των μαθητών της τελευταίας τάξης γενικών λυκείων (ΓΕΛ) και επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ ομάδας β΄) και των αποφοίτων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ (ομάδας β΄) έτους 2015, ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 10 έως και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015.
Επίσης, στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για ενδοσχολικό απολυτήριο όσοι από τους μαθητές της γ΄ τάξης ημερησίων ΓΕΛ, επιθυμούν να μην συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις στα έξι ή επτά μαθήματα και άρα να μην αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης, αλλά να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια, από όπου αποφοίτησαν ή φοιτούν.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις γιά την τριτοβάθμια εκπαίδευση
Από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς ανακοινώθηκε, ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ομάδα α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποβάλλουν αίτηση – δήλωση από 10 έως25 Φεβρουαρίου 2015.
Στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα α΄μπορούν να συμμετάσχουν :
• Μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα α΄) και κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα α΄)
• Κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και ναυτικών λυκείων
• Κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) και εσπερινών ΕΠΑΛ (Α & Β), που επιλέγουν να είναι υποψήφιοι με την ομάδα α΄.

Στις πανελλαδικές εξετάσεις εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) μπορούν να συμμετάσχουν:
• Μαθητές της τελευταίας τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) και κάτοχοι απολυτηρίου εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
• Κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων
• Κάτοχοι απολυτηρίου εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιλέγουν να είναι υποψήφιοι με την ΟΜΑΔΑ Α΄.

Δυνατότητα συμμετοχής στις ανωτέρω αντίστοιχες εξετάσεις έχουν και όσοι έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση, αλλά δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο ΕΠΑΛ ή πτυχίο ΤΕΕ, ΤΕΛ, ναυτικού λυκείου, με την προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει το απολυτήριο ή πτυχίο αντίστοιχα τον Ιούνιο, όπως και οι τελειόφοιτοι μαθητές. Επισημαίνεται ότι δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ομάδα α΄) έχουν μόνο οι ανωτέρω υποψήφιοι και όχι οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα επαγγελματικά λύκεια, από όπου αποφοίτησαν ή φοιτούν.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]