Πολιτισμός

Η συναυλία της Ντιλέκ Κότς με την ομάδα κρουστών «άι ΝΤος»

Δεν ήταν ένα απλό «ονειρικό ταξίδι», αλλά ένα μουσικό «ταξίδι στο όνειρο»
Ένα «ονειρικό ταξίδι» στα μουσικά «αρώματα» της Ανατολής «υποσχόταν» η ανακοίνωση γιά την συναυλια της δημοφιλούς τραγουδίστριας Ντιλέκ Κοτς και του συγκροτήματός της, σε σύμπραξη με την ομάδα κρουστών Κιλκίς «άι ΝΤος», που δόθηκε την Τετάρτη 10.9.14 στο θέατρο λόφου «Αγίου Γεωργίου».
Σε σχέση με τον ανωτέρω χαρακτηρισμό η «υπόσχεση» …δεν τηρήθηκε!
Και τούτο, διότι δεν επρόκειτο γιά ένα απλό «ονειρικό ταξίδι» στα μουσικά «αρώματα» της Ανατολής, αλλά για μία …διαδικασία μύησης και μέθεξης στην «μαγεία» ενός κορυφαίου στοιχείου των πολιτισμών της Ανατολής, της μουσικής που από μόνο του στοιχειοθετεί έναν …ονειρικό κόσμο γιά την ανθρώπινη ψυχή και το ανθρώπινο πνεύμα.
Ηταν μία μουσική μυσταγωγία, που προσέφερε στις πολλές εκατοντάδες των τυχερών Κιλκισιωτών ξεχωριστές στιγμές μουσικής απόλαυσης και ανάτασης, από εκείνες που ενεργούν σαν «βάλσαμο» στον νου, την σκέψη, την ψυχή και το πνεύμα των ανθρώπωνν ιδίως σε εποχές σαν την σημερινή, με την μονίμως καταθλιπτική περιρέουσα ατμόσφαιρα.
Το πρόγραμμα απετέλεσε ένα μουσικό «δρομολόγιο» στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα καφέ-αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στους οντάδες της Καππαδοκίας.
Ενα μουσικό πρόγραμμα που είχε να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών.
Την θεσπέσια φωνή της Ντιλέκ Κοτς πλαισίωσαν με την μοναδική δεξιοτεχνία και εκφραστικότητά τους τα θαυμάσια στελέχη του συγκροτήματός της, που είναι οι Νίκος Αγγούσης (κλαρίνο), Σάκας Γιώργου (ούτι, τραγούδι), Μάκης Μπακλατζής (βιολί, τραγούδι), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Δημήτρης Παναγούλιας (κρουστά) και Δημήτρης Σίντος (λαούτο).
Εξ ίσου έντονη «πινελλιά» στον «πίνακα» της επιτυχίας «έβαλε» και η ομάδα κρουστών Κιλκίς «άιΝΤΟς» με δάσκαλο και εμψυχωτή τον μουσικό κρουστών Λευτέρη Αγγουριδάκη, που αποτελείται από ερασιτέχνες μουσικούς που σκοπός τους είναι η παρουσίαση μουσικών παραστάσεων βασισμένων σε ρυθμούς από όλον τον κόσμο αλλά και σε συνθέσεις γιά κρουστά που έχουν την προσωπική τους σφραγίδα.
Αν μη τι άλλο, αυτή η εκδήλωση «χαράχθηκε» στην μνήμη των Κιλκισιωτών ως μία από τις ωραιότερες μουσικές εμπειρίες τους και ως μία από τις κορυφαίες τουλάχιστον των τελευταίων χρόνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων