Ελάχιστος φόρος τιμής

Στην αθανασία πέρασε ο σπουδαίος Κιλκισιώτης καθηγητής φυσικής αγωγής και επί μακρόν καθηγητής προπονητικής στην εθνική ακαδημία σωματικής αγωγής (ΕΑΣΑ) «πρόδρομο» του τμήματος επιστημονικής φυσικής αγωτής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Αμοιρίδης, ο πασίγνωστος με το υποκοριστικό του Γιαννούλης.
Ενας άνθρωπος με πολύπλευρη και ουσιαστική όσο και «αθόρυβη» προσφορά στον κιλκισιώτικο αθλητισμό, την οποία ουδέποτε «εξαργύρωσε» εις ουδένα άλλο χώρο, ενώ πρώτος ανέδειξε σε «πέτρινα χρόνια» την ανάγκη μιάς στοιχειώδους υποστέγου κατασκευής γιά τον κλασικό αθλητισμό, ώστε τα στελέχη του να μπορουν να προπονούνται απρόσκοπτα και στις περιόδους κακοκαιρίας.
Γι’ αυτήν την προσφορά το όνομά του αξίζει να μνημονεύεται εσαεί, μέσω του χώρου τον οποίο τόσο πιστά υπηρέτησε, δηλαδή της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.
Και η καλύτερη εσαεί μνημόνευση του ονοματός του είναι να δοθεί αυτό στο κλειστό προπονητήριο-προθερμαντήριο κάτω και δίπλα απο την παλαιά κερκίδα του δημοτικού σταδίου Κιλκίς, όποτε αυτό αποπερατωθεί. Να ονοματοδοτηθεί, δηλαδή αυτός ο χώρας σε προπονητήριο «Γιαννούλης Αμοιρίδης», ως ελάχιστος φορος τιμής της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας του Κιλκίς στην μνήμη του.
Τον λόγο έχει η επιτροπή ονοματοδοτήσεων του δήμου Κιλκίς στην οποία υπενθυμίζεται ότι βάσει αναλόγων δεδομένων πρέπει αφ’ ενός μεν στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου λυκείου και γυμνασίου Κιλκίς να τοποθετηθεί η πινακίδα με το όνομα του μέντορα του Γιαννούλη Αμοιρίδη Κώστα Πιπερόπουλου, όπως έχει ήδη αποφασισθεί από το δημοτικό συμβούλιο, αφ’ ετέρου δε το γήπεδο ποδοσφαίρου του δημοτικού αθλητικού κέντρου Κιλκίς να λάβει το όνομα του θρυλικού ποδοσφαιρανθρώπου του Κιλκίς Κωνσταντίνου Πεταλωτή ή Γκουντίνου.
Κάποτε, επί τέλους, πρέπει να «σπάσει» το «απόστημα» της ονοματοδότησης χώρων βάσει και χάριν σκοπιμοτήτων, και όχι με ονόματα ανθρώπων που το αξίζουν.