Πολιτική

Ιωαννίδης- Γιαννόπουλος: «Έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση»


Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο παρουσίασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Κεντρική Μακεδονία: Πρωταθλήτρια» υποψήφιος περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20.3.14 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.
Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε, ότι η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ την προσεχή Τετάρτη 26.3.14 θα εγκαινιασθεί η λειτουργία του κεντρικού εκλογικού κέντρου στην Θεσσαλονίκη.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και πρώην υπουργός δεν έκανε αναφορές προγραμματικού χαρακτήρα παραπέμποντας σε επικείμενη ειδική συνέντευξη Τύπου τόσο σε κεντρικό όσο και σε επίπεδο ενοτήτων κατά την προεκλογική περίοδο.
Ωστόσο, αναφέρθηκε σε δύο βασικούς «άξονες», που θα περιλαμβάνει η πρόταση του συνδυασμού του.
-Στην ενίσχυση του επιχειρείν εις βάρος μικροπαρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και κυρίως της απασχόλησης.
-Στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Εκανε λόγο γιά ευοίωνες προοπτικές σε επίπεδο Κ.Μακεδονίας καθώς αυτή διαθέτει της φυσικούς πόρους και την γεωγραφική διαμόρφωση, που «συνηγορούν» σε θετικά αποτελέσματα προς τις κατευθύνσεις αυτές.
-Τόσο ο κ. Γιαννόπουλος όσο και ο κ. Ιωαννίδης, προκληθέντες από ερώτημα της «Η», αρνήθηκαν να σηκώσουν το «γάντι» της αντιπαράθεσης σε σχέση με την παράταξη του κ. Τζιτζικώστα, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, και κατά το παρελθόν της δικής του παρουσίας στα κοινά πάντα υπήρχαν περιπτώσεις αντιπάλων, που προέρχονταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Βεβαίως, δεν έλειψαν οι αναφορές από πλευράς του κ. Ιωαννίδη σχετικώς με τα πεπραγμένα των προηγούμενων περιφερειακών διοικήσεων, που διαχειρίσθηκαν σημαντικούς πόρους, σε σχέση με τα αποτελέσματα που πέτυχαν. Τόνισε δε, ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους με βάση αυτά αλλά και βεβαίως, τις προτάσεις που θα κατατεθούν από τις παρατάξεις όπως αυτής που θα ηγηθεί ο ίδιος, με γνώμονα την αναγνώριση των ικανοτήτων του καθενός, όπως αυτές προσδιορίζονται από την διαδρομή της δημόσιας παρουσίας τους.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα