Γενικά

Α.Ιωαννίδη και Ρ.Σ.Κωφίδη δύο κιλκισιώτικες πρωτιές στις εισαγωγικές εξετάσεις

Όπως σημειώνεται σε άλλο δημοσίευμα του «Μ» και της «Η», ο νομός Κιλκίς παρουσίασε φέτος εντυπωσιακή άνοδο, όσον αφορά στα ποσοτικά και ποιοτικά ποσοστά επιτυχίας αποφοίτων σχολείων του στις εισαγωγικές εξετάσεις γιά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η άνοδος αφορά και στον αριθμό εισαχθέντων με περίοπτη θέση εισαγωγής σε διάφορες σχολές και τμήματα, χάρη στην υψηλή απόδοσή τους σε μία χρονιά «εκτόξευσης» των βάσεων ενίοτε ακόμη και σε πρωτόγνωρα ύψη.

«Κερασάκι» στην «τούρτα» αυτής της κιλκισιώτικης επιτυχίας στον τομέα της εκπαίδευσης απετέλεσαν οι δύο πρωτιές σε σημαντικές σχολές.

Ετσι, ο Αναστάσιος Ιωαννίδης πρώτευσε στο τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην Θεσσαλονίκης σημειώνοντας μιάν από τις κορυφαίες επιδόσεις ως προς τα μόρια εισαγωγής, φτάνοντας τις 19.680!ΚΩΦΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Εξ άλλου, ο Ρωμανός-Σπυρίδων Κωφίδης εισήχθη πρώτος στο τμήμα γεωπονίας, φυτικής παραγωγής και αγροτικού περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, συγκεντρώνοντας 17.056 μόρια.

Και οι δύο είναι απόφοιτοι του πρώτου γενικού λυκείου Κιλκίς και σ’ αυτούς έλαχε η τιμή να είναι μεταξύ των κορυφαίων στην Ελλάδα μιας «φουρνιάς» αποφοίτων των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, οι οποίοι τον τίμησαν στο έπακρο με την επιτυχία τους στις εξετάσεις γιά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ήταν και μαζική και ποιοτική, σε μιάν από τις καλύτερες χρονιές γι’ αυτόν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας