Πολιτική

Ιωάννα Ρούσσου: « Δεν στηρίζουμε κανένα στον δεύτερο γύρο »

Την απόφασή του να μην στηρίξει κανένα από τους δύο αυριανούς «μονομάχους» γιά την δημαρχία του Κιλκίς ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Αλλά…ΖΩ» της πρώην υποψηφίας δημάρχου και ήδη εκλεγείσης δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Ρούσσου.
Στην σχετική έγγραφη δήλωσή της η κ. Ρούσσου αναφέρει τα εξής:
«Ως εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας ευθύνης και συμμετοχής «Αλλά..ΖΩ», ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας, που στάθηκαν υποστηρικτές της δύσκολης αυτής προσπάθειας που καταβάλαμε, αγωνιζόμενοι να διεκδικήσουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση με ήθος και αξιοπρέπεια προς τον δημότη. Επίσης ευχαριστώ και όλους όσους συνεργάσθηκαν και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
Μέσα σε ένα προεκλογικό κλίμα διαποτισμένο από την παλαιοκομματική τακτική των προηγούμενων ετών, ανάρμοστο των περιστάσεων, διαπιστώσαμε πόσο «χαμηλά» έχει ξεπέσει ο θεσμός των εκλογών. Γιαν μία ακόμη φορά ξεπουλήθηκαν συνειδήσεις, εκβιάστηκαν καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους εκβιαστές, για μια ακόμη φορά η διαφθορά και η διαπλοκή θριάμβευσαν και μάλιστα αυτήν την μοναδική ημέρα έκφρασης της ελευθερίας των πολιτών. Mέσα από την καταπάτηση της ατομικής ελευθερίας, της ελεύθερης σκέψης και βούλησης δώσαμε έναν καθαρό αγώνα, έτσι όπως η Δημοκρατία μας το επιτάσσει, σεβόμενοι απολύτως τον θεσμό των εκλογών αλλά και της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου.
Την ημέρα της γιορτής της Δημοκρατίας και στην χώρα όπου αυτή γεννήθηκε, η κοινωνία μας φάνηκε να είναι πλήρως αποπροσανατολισμένη και συγχυσμένη, καθώς άλλο σκεφτόταν, άλλο ήθελε να ψηφίσει, άλλο ψήφισε τελικά. Πιεσμένη από κουμπάρους, φίλους, συγγενείς, χορηγούς, προεκλογικές υποσχέσεις και ταξίματα κάθε είδους, αρνήθηκε να θέσει καινούργιες βάσεις στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Τελικώς αυτόν τον τόπο ποιος τον κυβερνά; Ποιός μας φοβίζει, ποιος κρύβεται πίσω από το παραβάν;
Την ίδια στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον των απογόνων μας, που η φτώχεια, η ανεργία, ο υποσιτισμός, η απώλεια στέγης για πολλούς συνανθρώπους μας, η κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η έλλειψη κοινωνικής μέριμνας και μάλιστα σε μία περίοδο «βαθειάς» οικονομικής κρίσης, οι αυτοκτονίες, η καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων που παραχώρησαν την θέση τους στον εργασιακό μεσαίωνα, η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών όπως είναι η αυτοδιοίκηση, αυτήν την στιγμή δυστυχώς η κοινωνία μας προτίμησε να απόσχει από την κάλπη, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα απαξίωσης προς όλες τις πολιτικές των προηγούμενων ετών.
Πολιτικές που διαστρέβλωσαν την αλήθεια, που καλλιέργησαν τον φόβο, που μούδιασαν τις συνειδήσεις, που ενίσχυσαν την απογοήτευση, που προσπάθησαν να μας εξοικειώσουν με το γεγονός, ότι η επίθεση εναντίον των ατομικών ελευθεριών μας είναι μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, που μας έκαναν να πιστέψουμε ότι δεν μπορεί να ανατραπεί τίποτε και να υποταχθούμε στην μοίρα μας.
Έτσι λοιπόν το ποσοστό της αποχής «χτύπησε» πάλι «κόκκινο» κατά την ημέρα των εκλογών, διαμορφώνοντας ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Οι συμπολίτες μας που αποφάσισαν ν’ απόσχουν από την κάλπη, συνέβαλλαν στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και των εξελίξεων τόσο στην πολιτική σκηνή, όσο και στην εξέλιξη της ίδιας τους της ζωής. Αντιμετωπίζοντας με απόλυτο σεβασμό τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους η «πολιτική άποψη» που ίσως θέλουν να «περάσουν» κάποιοι με την στάση τους, καθώς και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν.
Θέση μας είναι ότι ο κάθε πολίτης επιβάλλεται να έχει άποψη και κρίση στην πολιτική ζωή του τόπου του, με την ενεργοποίηση και την συμμετοχή του στα κοινά και να μην επιτρέπει να αποφασίζουν άλλοι γι αυτόν χωρίς αυτόν. Είναι ανάγκη πλέον, ο πολίτης να κρίνει, να αμφισβητεί, να αποφασίζει, να προτείνει, να διεκδικεί και να αντιστέκεται, διαμορφώνοντας έτσι ο ίδιος το μέλλον του.
Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι του «Αλλά..ΖΩ» αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον δήμο μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με διαφάνεια, ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στην ατομική ελευθερία του πολίτη, προασπίζοντας την ελεύθερη έκφραση και βούληση του.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας χωρίς κομματικές παρεμβάσεις στον χώρο μας, έτσι όπως κινηθήκαμε μέχρι σήμερα, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό στην κρίση των συμπολιτών μας οι οποίοι μας στήριξαν και μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.
Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω το κίνημα του αλλά…ΖΩ δεν δίνει στήριξη σε καμμία παράταξη γιατί αντιβαίνει στις αρχές και τις θέσεις μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]