Αθλητισμός

Ημιτελή έργα κινδυνεύουν να …παραμείνουν ημιτελή από τον πρώην υπουργό πολιτισμού

Τα επί μακρόν ημιτελή έργα στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Κιλκίς διατρέχουν τον άμεσο κίνδυνο …να παραμείνουν επί ….περαιτέρω μακρόν ημιτελή!
Αιτία η ανήκουστη απόφαση του πρώην υπουργού πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, με την οποία κονδύλια προοριζόμενα γιά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού Κιλκίς …άλλαξαν «προορισμό» και διατέθηκαν γιά ανάγκες ….της εκλογικής περιφέρειάς του!
Ετσι, το εν λόγω πρώην κυβερνητικό στέλεχος ελάχιστα πριν την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό κατάφερε «πισώπλατη μαχαιριά» στον νομό Κιλκίς και μάλιστα όχι μόνο στην αθλητική υποδομή του αλλά και στην πολιτιστική, αφού με την ανωτέρω διαβόητη απόφασή του στερείται χρηματοδότησης και το σημαντικό έργο της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Ευρώπου και αναβάθμισης της υποδομής του.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στους ιθύνοντες του κιλκισιώτικου αθλητισμού, και ήδη εκδηλώθηκαν ποικίλες αντιδράσεις.
Οι εντονώτερες από αυτές προήλθαν από τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά και τον υφυπουργό πολιτισμού αρμόδιο γιά τον αθλητισμό Γιάννη Ανδριανό, καθώς η επίμαχη απόφαση Παναγιωτόπουλου τους άφησε «μετέωρους» και εντελώς εκτεθειμένους σε σχέση με τα όσα είχαν δηλώσει κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ανδριανού στο Κιλκίς στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου.
Τότε ο υφυπουργός αθλητισμού είχε εκφράσει την απορία του γιά την μη εκτέλεση των συγκεκριμένων «ωρίμων» έργων, είχε χαρακτηρίσει ως δίκαιο το αίτημα του νομού γι’ αυτά και είχε εξαγγείλει την ενεργοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης και εκτέλεσης.
Από την πλερά του ο κ. Γεωργαντάς είχε εκφράσει την ικανοποίησή του γιά τις μέσω Γιάννη Ανδριανού δεσμεύσεις της Πολιτείας, κάνοντας λόγο περί συμβολής του «στην εμπέδωση της αξιοπιστίας της Πολιτείας» και δηλώνοντας με νόημα «ελπίζουμε και …σε περισσότερα από τις επίσημες εξαγγελίες».
Καθίσταται, λοιπόν, ολοφάνερο, ότι με την συγκεκριμένη απαράδεκτη και προκλητική απόφασή του ο κ. Παναγιωτόπουλος πέραν της «πισώπλατης μαχαιριάς» στον νομό Κιλκίς κατάφερε λίγο πριν την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία τόσο αυτής όσο και της πολιτικής παράταξής του.
Γιά το όλο θέμα ο κ. Γεωργαντάς έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με την νέα πολιτική ηγεσία και αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου πολιτισμού, με στόχο την άμεση εξεύρεση λύσης, ώστε να χρηματοδοτηθούν κανονικά τα συγκεκριμένα ημιτελή έργα αθλητικής και πολιτιστικής υποδομής του νομού, ώστε να μην «μείνουν στον αέρα» οι εργασίες αποπεράτωσής τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]