Αθλητισμός

Ημιμαραθώνιος Πάικου γιά 5η συνεχή χρονιά

Γιά πέμπτη συνεχή χρονιά ο ορειβατικός σύλλογος περιηγητών Γουμένισσας διοργανώνει τον ημιμαραθώνιο του Πάικου επί διαδρομής συνολικής αποστάσεως είκοσι χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα δεκαπέντε σε μονοπάτια και τα πέντε σε δασικούς δρόμους.

Ο αγώνας, που κάθε χρόνο προσελκύει δρομείς από όλη την χώρα και το εξωτερικό, προκηρύχθηκε γιά την Κυριακή 1.11.15 και είναι και φέτος αφιερωμένος στους φορείς που αγωνίζονται ενάντια στην ανόρυξη μεταλλείων σε περιοχές φυσικού κάλλους.

Επί πλέον, την ημέρα διεξαγωγής του οι διοργανωτές θα συλλέξουν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης γιά ανακούφιση των προσφύγων και μεταναστών της Ειδομένης.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί από τον περιβάλλοντα χώρο του ιερού εξωκκλησίου Προφήτη Ηλία Καστανερής, όπου θα γίνει και ο τερματισμός, με αναμενόμενη ολοκλήρωση των τερματισμών περί τις 2.30 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής επάθλων.

Στην προκήρυξη του αγώνα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Η στιγμή της εκκίνησης του 3ου ορεινού ημιμαραθώνιου Πάικου

Η στιγμή της εκκίνησης του 3ου ορεινού ημιμαραθώνιου Πάικου


«ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ορεινή διαδρομή απόστασης περίπου 20 χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15χλμ) και δασικούς δρόμους (5χλμ). Το υψόμετρο, στο οποίο θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ εως 1350μ, ενώ η συνολική υψομετρική κάλυψη είναι 1100μ. Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο. Σε ωρισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπάρχει λάσπη, νερό και ενδεχομένως χιόνι. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί, κατά μήκος του μονοπατιού, σε λάστιχα ποτίσματος που παρεμποδίζουν και δεν ήταν δυνατή η απομάκρυνση τους. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Το μονοπάτι περνάει μέσα από παρθένα κομμάτια του βουνού, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Οι αθλούμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το όρος Πάικο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες για τους άνδρες 18-30,31-50,51+. Στις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν βάσει του αριθμού των συμμετοχών. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 250 αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Μετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω του website www.ospeg.gr από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2015 και θα πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας, Σύλλογο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 15 ευρώ και θα καταβάλλεται στην Alpha Bank (πρώην Εμπορική Τράπεζα) στον αριθμό λογαριασμού 66350975 (ΙΒΑΝ:GR97 0120 5190 0000 0006 6350 975) ως δικαιούχος ορίζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας. Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη για να καταχωρείται το όνομα του στη λίστα συμμετεχόντων. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά (μετάλλιο, μπλουζάκι του αγώνα, δενδράκι για μεταφύτευση), και μπουφές στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ:
Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, 08:00 – 10:15 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:
Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ:
Μετάλλιο για όλους τους αθλητές, δώρα για τους τρεις πρώτους άντρες κάθε κατηγορίας και τις τρεις πρώτες γυναίκες (ανάλογα με τις κατηγορίες), τιμητική διάκριση για τον μεγαλύτερο και μικρότερο σε ηλικία αθλητή ή αθλήτρια.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα. Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές, προτείνεται όμως οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν το νερό των σταθμών.
Σταθμός 1 (χλμ 6,7) : Νερό και Ισοτονικό
Σταθμός 2 (χλμ 11) : Νερό, Ισοτονικό, Ενεργειακό Gel και σνακ
Σταθμός 3 (χλμ 16) : Νερό
ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

Ερχόμενοι από Εγνατία, (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) ακολουθείτε την ταμπέλα Έδεσσα στο ύψος του Τιτάνα, στη συνέχει ακολουθείτε ταμπέλα για Έδεσσα/Γιαννιτσά και εν συνέχεια στον Άγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε την κατεύθυνση προς Έδεσσα, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης στον Άγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Νότια Ελλάδα μετά το σταθμό των διοδίων Μαλγάρων, ακολουθούμε αριστερή έξοδο για Ευζώνους. Μετά από 40χλμ περίπου δεξιά έξοδος Πολυκάστρου. Μέσω Πολυκάστρου τις ταμπέλες για Γουμένισσα και στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Δυτική Ελλάδα μέσω Εγνατίας, έξοδος στον κόμβο της Αλεξάνδρειας, ακολουθείτε τις ταμπέλες για Γιαννιτσά,τη ταμπέλα για Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια τις ταμπέλες για Γουμένισσα.Μέσα από τη Γουμένισσα, ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Γρίβα, Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]