Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Ημερήσια» ετών 30 στα 31

Από το υπ’ αριθμόν 7222 φύλλο της Παρασκευής 18.11.16 η «Ημερήσια» εισήλθε στο 31ο έτος εκδόσεώς της.

Συμπλήρωσε, λοιπόν, τριάντα χρόνια ζωής το δεύτερο δημοσιογραφικό δημιούργημα του αειμνήστου εκδότη, τυπογράφου και δημοσιογράφου Σταύρου Ορφανίδη, το οποίο «άνοιξε» νέα «σελίδα» και εποχή στον τοπικό Τύπο, κατορθώνοντας να γίνει η μακροβιότερη καθημερινή εφημερίδα στην ιστορία του νομού Κιλκίς.

Ακολούθησε έτσι τον δρόμο του «μεγαλύτερου αδελφού» του «Μαχητή του Κιλκίς» που εισήλθε στο 42ο έτος έκδοσής του, και είναι η μακροβιότερη εφημερίδα γενικώς δηλαδή είτε εβδομαδιαία είτε καθημερινή στην ιστορία τούτου του ακριτικού τόπου.

Και οι δύο συνεχίζουν να πορεύονται απαρεγκλίτως τον «δρόμο» αξιών, αρχών και δεοντολογίας που «χάραξε» ο αείμνηστος ιδρυτής τους, έχοντας ως «σημαία» και «ευαγγέλιο» την προάσπιση των συμφερόντων του νομού, την προβολή του και προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και τον συνεχή αγώνα γιά την ανάδειξη όλων των θεμάτων του.

Και αυτόν τον αγώνα της ζωής του και με τον έπαινο στα καλώς κείμενα και την κριτική στα κακώς κείμενα, πάντα στο αντίπαλο στρατόπεδο από αυτό των ακροτήτων, του φανατισμού, της μονόπλευρης προπαγάνδας του κιτρινισμού, και πάντα με συμμάχους και συμμαχητές όλους τους πολίτες, στους οποίους και στηρίζουν την δύναμή τους.

Οπως δε ο «Μαχητής του Κιλκίς» από το 1975 έτσι και η «Ημερησία» από το 1986 είναι βάσει αυτής ακριβώς της φιλοσοφίας το ελεύθερο βήμα των πολιτών γιά ελεύθερη έκφραση ιδεών και δημόσια διατύπωση απόψεων και γνωμών.

Ανανεώνει δε την διαχρονική δέσμευσή της να παραμείνει ως τέτοιο βήμα νυν και αεί, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στα όσα πρεσβεύει.

Καλή συνέχεια, λοιπόν, «Ημερήσια»

Περισσότερα

Έγκριση χωρίς… αποσπάσεις

Να ενταχθεί το τμήμα ελέγχου διαβατηρίων (ΤΕΔ) του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων στις υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Βάσιμο και […]

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Δείτε ακόμα