Γενικά

Ημερίδες με θέμα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην εφηβία

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των υπευθύνων του συμβουλευτικού σταθμού νέων Σωτηρίας Καρολίδου και των σχολικών δραστηριοτήτων Ιωάννη Λιναρδάκη και σε συνεργασία με την μονάδα υγείας Κιλκίς της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Δ.Υ.) στο πλαίσιο των δράσεων για το κοινωνικό σχολείο, συνδιοργανώνουν ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην εφηβεία» που απευθύνονται σε μαθητές γ΄ γυμνασίου, β’ και γ΄ λυκείου.
Μετά από συνεννόηση με την εν λόγω υπηρεσία τις ημερίδες αποφασίστηκε να πλαισιώσουν οι εξειδικευμένες μαίες της μονάδας υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Ανθούλα Κασαμπαλή, Ζαφειρούλα Κιουτάχιαλη και Δέσποινα Μαστραντώνη.
και το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πέμπτη 26.3.15, 10.00-11.00, γυμνάσιο Γουμένισσας, μαθηγές γ’ γυμνασίου.
Πέμπτη 26.3.15, 11.30-12.30 και 12.30-13.30, ΓΕΛ Γουμένισσας, μαθητές β’ και γ’ λυκείου Γουμένισσας.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«…Το προσδοκώμενο όφελος της δράσης είναι ο περιορισμός της διάδοσης κάποιων ασθενειών και ευρύτερα η προστασία της δημόσιας υγείας μέσω υιοθετήσεως συνειδήσεως των πολιτών που αφορά στην πρόληψη. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων, τόσο της τυπικής – γενικής όσο και της μη τυπικής – ειδικής εκπαίδευσης, ως μια συμβουλευτική διαδικασία που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη της προσωπκότητάς τους, θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κύριο «άξονα» προγραμμάτων της εκπαίδευσης, καθώς βοηθά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε άτομα που λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν σωστά ή και να προλάβουν προβλήματα υγείας που τους αφορούν….».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]