Γενικά

Ημερίδας σχετικής με την συλλογή πλαστικών πωμάτων γιά αγορά αναπηρικού αμαξιδίου

Σημαντικό μήνυμα αλληλεγγύης μέσω μιάς σημαντικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας
Πραγματοποιήθηκε, Στην εκπνοή των ημερών, πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, την Παρασκευή 3.4.15, πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο Ν. Γυναικοκάστρου, στο πλαίσιο των δράσεων του τοπικού θεματικού δικτύου αγωγής υγείας «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία» – «Τα καπάκια μας πάνε παντού», συνάντηση των μελών του δικτύου και παρακολούθηση μιας ενδιαφέρουσας επιμορφωτικής ημερίδας που εκτός από ενημέρωση και διασκέδαση, προσέφερε στιγμές συγκίνησης και ψυχικής ευφορίας.
Πληροφορίες για την διατροφή από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο που δόθηκαν σε απευθείας σύνδεση με το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αθήνας, εισήγηση από τον Γ. Γιαννέλο, εκπαιδευτικό του γυμνασίου Ν. Γυναικοκάστρου, για τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης φυσικών πόρων, μια εισήγηση που πλαισίωνε με επιτυχία την δράση συλλογής πλαστικών πωμάτων με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Ακολούθησε ενημέρωση για τη δράση από την υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμό νέων της ειεύθυνσης εευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτηρία Καρολίδου και παρουσίαση της πρακτικής εφαρμογής του καπακιού σε κατασκευές καθημερινής χρήσης από την Ε. Τεχλικίδου, διευθύντρια και την Σ.Τσακνάκη, εκπαιδευτικό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, ενώ το κέντρο κοινωνικής στήριξης με την Γ. Τριανταφυλλίδου έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση με ευαισθησία και ενδιαφέρον.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
«Η αλληλεπίδραση των μελών και των ομάδων που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω δικτύου, αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας των παιδαγωγικών μας στόχων. Η ευαισθησία και η αγάπη για τον συνάνθρωπο έδωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης υλικών και μέσων που σε άλλη περίπτωση θα αποτελούσε αδιάφορη αναφορά. Το «καπάκι» αναζωπύρωσε το αίσθημα για εθελοντισμό και προσφορά. Η δωρεά ενός ακόμη αμαξιδίου μας κάνει περήφανους καθώς η Εκπαίδευση απέδειξε τη δύναμη της ψυχής και την αποτελεσματικότητα της συνοχής και της συνεργασίας.
Σε μια απόλυτα γιορτινή ατμόσφαιρα, γιά την οποία φρόντισαν η διευθύντρια του γυμνασίου κα Ελεονώρα Χριστοφορίδου και οι εκπαιδευτικοί Α. Κιτσιούλη, Ε. Θεοδωρίδου και Χ. Τρύφων, οι μαθητές γενικής εκπαίδευσης συμπαρέσυραν σε παιχνίδια με τα «καπάκια» τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ, αποδεικνύοντας την δυνατότητα της εκπαίδευσης να σταθεί πάνω από προκαταλήψεις. Στο απόγειο της διασκέδασης και της συγκίνησης μας «ταξίδεψε» με την φωνή του μαθητής του σχολείου που με τη συνοδεία κιθάρας τραγούδησε το τραγούδι που δημιούργησε το σχολείο, στο πλαίσιο δράσης, την οποία ανέλαβε στο εν λόγω Τοπικό Θεματικό Δίκτυο.
Θεωρούμε απαραίτητο να μοιραστούμε μαζί σας τους στίχους του τραγουδιού:

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα
Γρήγορα κυλάω, κάνω σαματά
Τρέχω στα σοκάκια, ψάχνω στα δρομάκια
Για να βρω καπάκια μεγάλα και μικρά

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα
Γρήγορα κυλάω, κάνω σαματά

Φίλε μου, φίλε μου
Φώναξε γνωστούς να γίνουμε πολλοί
Έλα μου, έλα μου
Γιατί θα καταλήξεις στη χωματερή
Φίλε μου, φίλε μου
Εδώ μπορείς να ζήσεις άλλη μια ζωή
Έλα μου, έλα μου
Να κάνουμε μαζί μία καινούργια αρχή

Την αλήθεια λέω. Σε πελάγη πλέω
Μεγάλης ευτυχίας, ελπίδας και χαράς
Θα γίνουμε τα πόδια. Θα σβήσουμε τα εμπόδια
Σ΄ ένα μικρό παιδάκι που είναι σαν εμάς
Θα γίνει το καπάκι ένα καροτσάκι
Δώστου δυο πόδια, μην το τυραννάς

Δύναμη στην ένωση.
Η ομάδα είναι πάντα πιο δυνατή
Κάνουμ΄ ανακύκλωση
Βοηθάμε ένα φίλο μας να περπατεί
Δώστε του, δώστε του,
Χαμόγελο, ελπίδα, αγάπη και χαρά
Πέστε του, πέστε του,
πως πάντα υπάρχει κάποιος να τον βοηθά
Σας ευχαριστούμε. Το ελπιδοφόρο μήνυμα ενός τραγουδιού ας γίνει η αφορμή της συνεισφοράς και της αγάπης».

Περισσότερα

Λήψη απαιτούμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων δήμου Κιλκίς κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος και […]

Δείτε ακόμα