Κοινωνία

Ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη με ομιλήτρια την παιδίατρο Αν.Γαβριηλίδου

Στα πλαίσια εκδηλώσεων μνήμης των Πολιούχων και προστατών Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ημερίδα για την ενημέρωση του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, σε συνεργασία του δήμου Κιλκίς με το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς.

Εκεί πλήθος κόσμου αλλά και μαθητών από τα σχολεία της πόλης μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χρόνια πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη που απασχολεί στη χώρα μας, κοντά στο 10% του πληθυσμού, από την παιδίατρο του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς και βασική ομιλήτρια Αναστασία Γαβριηλίδου.

Η ιατρός ανέπτυξε στη παρουσίαση της, τη συμπτωματολογία που εμφανίζει η πάθηση καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές και θεραπείες που ακολουθούνται έτσι ώστε οι πάσχοντες να μπορούν πλέον να ζουν μια φυσιολογική ζωή, συμβιώνοντας με τον διαβήτη.

 

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη καθώς η ομιλήτρια έκανε μια διαδραστική παρουσίαση αλληλοεπιδρώντας με το κοινό.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Εθελοντισμού, και Διά Βίου Μάθησης Kωνσταντίνος Πουντζουκίδης και ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννης Ανδρίτσος.
Για το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας εδώ.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]