Κοινωνία

Ημέρα και σκέψης αλλά και διασκέδασης γιά τις γυναίκες του «Αγ.Τρύφωνος» Γουμένισσας


Αφιερωμένη στην Γυναίκα ήταν η Κυριακή 8.3.15, που μπορεί να θεσμοθετήθηκε με αφορμή την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, ωστόσο, είχε και την… μουσική της διάσταση, καθώς τα κορίτσια το γλέντησαν αφήνοντας τα αγόρια σπίτι!
Όπως αναμενόταν γυναίκες κάθε ηλικίας αντάμωσαν στο εντευκτήριο του συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας και ….του «έδωσαν να καταλάβει»! Άλλωστε έγινε παράδοση αυτή την ημέρα γυναικείες συντροφιές να επιλέγουν τους δικούς τους τρόπους για έξοδο και γλέντι. Όμως πάνταν στον νου τους έχουν το νόημα αυτής της ημέρας. Δεν ξεχνούν και ας διασκεδάζουν. Άλλωστε και η διασκέδαση είναι …«γένους θηλυκού».

Ο ιδιαιτέρως συμβολικός χαρακτήρας της Ημέρα της Γυναίκας, παρουσιάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο σύλλογος. Η αντιπρόεδρος Ευδοξία Αλεκτορίδου μίλησε στο γυναικείο κοινό για την γυναίκα μάνα, συμπαραστάτη και την «παρεξηγημένη» γυναικεία μορφή που προβάλλει η «εποχή της χειραφέτησης» και αναφέρθηκε στη γυναίκα του σήμερα και του χθες, τονίζοντας μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Η Ημέρα της Γυναίκας σημαίνει φόρο τιμής στη γυναικεία παρουσία, την δύναμη, την δημιουργικότητα, την ικανότητα να γεννά ιδέες. Σηκώνει τα βάρη της οικογένειας, περισσότερο από τον άνδρα στη φροντίδα και μόρφωση των παιδιών. Η γυναίκα είναι αυτή που δημιουργεί, υπομένει, επιμένει και μετατρέπει κάθε εμπόδιο σε νικηφόρα πρόκληση. Είναι η ιδιότητα της θηλυκότητας, η τόλμη της απόφασης και τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτήν. Αποτελεί το υγιές στήριγμα και πρότυπο στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία. Είναι δυνατή, ευλογημένη και προικισμένη από το Θεό. Είναι η γυναίκα, η σύζυγος, η αδελφή, αυτή που θα δώσει ανάσα στον κουρασμένο, ελπίδα και παρηγοριά στον άρρωστο, αστείρευτο ποτάμι προσφοράς και αγάπης, μα πάνω απ’ όλα είναι ΜΑΝΑ.
Μέσα στην δυσκολία των ρόλων, το να είναι μητέρα, να ακολουθεί σταδιοδρομία, να είναι άνθρωπος, μέσα στο πολυμορφικό των ρόλων που έχει η γυναίκα σήμερα να μην ξεχνά το πιο σημαντικό: Ότι κάθε ρόλο της πρέπει να τον χαίρεται η ίδια».

Περισσότερα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας