Γενικά

Ημέρα εθελοντικής δράσης από το 2ο ΔΣ Αξιούπολης

Με απόφαση του σχολικού συμβουλίου του 2ου δημοτικού σχολείου Αξιούπολης ορίσθηκε η Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 ως ημέρα δράσης και εθελοντισμού του σχολείου με σύνθημα «Ώρα για Δράση».
Βασικό σκοπό της προσπάθειας αποτελεί η ενεργοποίηση μαθητών, γονέων και πολιτών της Αξιούπολης σε μια κοινή εθελοντική δράση.
Στόχοι:
• Ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων, της ανάγκης για πρόοδο και ποιότητα ζωής και του αισθήματος της ευθύνης του καθενός ως μέλους της τοπικής κοινωνίας.
• Διάδοση του εθελοντισμού στην μικρή κοινωνία της Αξιούπολης και μετάδοση του μηνύματος της εθελοντικής συμμετοχής σε δράσεις που ενώνουν και υπηρετούν το κοινό καλό και την πρόοδο.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«…Η προσπάθειά μας είναι δύσκολη, όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί. Γι’ αυτό σας καλούμε να αναλάβουμε δράση όλοι μαζί, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες της Αξιούπολης, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
• Ώρα έναρξης δραστηριοτήτων 09.00
• Καθαρισμός της παιδική χαράς από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των α’ & β’ τάξεων
• Καθαρισμός αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικού σταδίου Αξιούπολης από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των γ’ & δ’ τάξεων
• Καθαρισμός αύλειων χώρων 2ου δημοτικού σχολείου & 2ου νηπιαγωγείου Αξιούπολης από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της ε’ τάξης
• Καθαρισμός τμήματος όχθης Αξιού από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της στ’ τάξης
• Συγκέντρωση όλων των τάξεων με τους συνοδούς τους στην πλατεία Ελευθερίας (δημοτικό κατάστημα) για καθαρισμό των πλατειών της πόλης μας (ώρα συγκέντρωσης 11.00)
Στην προσπάθεια αυτή έχουμε ως συμπαραστάτες πολίτες του δήμου μας με την ευγενική χορηγία των οποίων τυπώθηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο του σχολείου και το σύνθημα της δράσης μας.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργώς στην όλη προσπάθεια».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]