Γενικά

Ημέρα των αρχείων στο Κιλκίς από 8 εώς 19 Ιουνίου

Από τα Αρχεία Κιλκίς, παράρτημα των γενικών αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ), ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Η Έχουμε την τιμή να σας υπενθυμίσουμε ότι η 9η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα αρχείων.

Για το 2015 ο εορτασμός γίνεται, τυπικά , την Τρίτη 9/6/15. Ωστόσο τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τόσο σε επίπεδο εφορείας και Διεύθυνσης όσο και σε επίπεδο περιφερειακών υπηρεσιών, διοργανώνουν ημερίδες, εκθέσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, πριν και μετά την ημερομηνία αυτή, προκειμένου να προβάλουν τη σημασία της επετείου, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να τονώσουν το ενδιαφέρον της πολιτείας για ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής και του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Κιλκίς έχουν ως αποστολή την απόκτηση, φύλαξη και αξιοποίηση δημοσίων κυρίως , αλλά και ιδιωτικών αρχείων. Έως σήμερα, συγκεντρώσαμε πάνω από τριακόσια αρχεία εκπαιδευτικά, διοικητικά, δικαστικά και ιδιωτικά. Μας ενδιαφέρει κυρίως η επαφή των φιλαναγνωστών και, βεβαίως, των ερευνητών με το πολύτιμο αυτό πληροφοριακό υλικό.

Είμαστε στη διάθεσή σας καθημερινά από 08.30 έως 14.30 από Δευτέρα 8 έως Παρασκευή 19 Ιουνίου, περιμένουμε όσους/όσες έχουν, με βάση τις αναμνήσεις τους, συγκεκριμένο αίτημα, μήπως μπορέσουμε να τους δείξουμε υλικό από το σχολείο ή το χωριό τους…

Εκτός των άλλων, θα διανέμεται, αν ζητηθεί, ο κατάλογος με το σύνολο του αρχειακού υλικού που φιλοξενούμε».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα