Γενικά

Οικονομική ζημιά 551.826 ευρώ στο δημοτικό ωδείο Πολυκάστρου

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης 17 άτομα παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για οικονομικές ατασθαλίες στο δημοτικό ωδείο Πολυκάστρου Κιλκίς.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, υπάλληλοι, ο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης που διηύθυναν το ωδείο, στη χρονική περίοδο 2008 – 2011.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κακουργηματικής απιστίας, της υπεξαίρεσης, της απλής απιστίας και της συνέργειας στην υπεξαίρεση, κατά περίπτωση.

Οι παραπάνω φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά ύψους 551.826 ευρώ, για το επίδικο χρονικό διάστημα, στη δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία “Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφορικής Δήμου Πολυκάστρου”.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, «ο καλλιτεχνικός διευθυντής έπαιρνε τα δίδακτρα που πλήρωναν οι γονείς των μαθητών αλλά δεν έκοβε αποδείξεις μεγαλύτερες των 1500 ευρώ ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν έδινε καθόλου καθόλου αποδείξεις, όπως διαπιστώθηκε από την προκαταρκτική έρευνα».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, «συμπλήρωνε ο ίδιος τα δελτία παροχής υπηρεσιών των μουσικών εμφανίζοντας ότι τους πληρώνει με 17 ευρώ την ώρα ενώ τους κατέβαλε 7 ευρώ, ενώ τρείς καθηγητές μουσικής φαίνονταν ότι είχαν πάρει χρήματα ενώ δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στο ωδείο». Τέλος, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, προέκυψαν και εικονικές αγορές οργάνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα