Κοινωνία

Υγειονομική «βόμβα» στην Ειδομένη εξαιτίας ακατάλληλου χώρου κράτησης μεταναστών

Συνθήκες που συνιστούν….υγειονομική «βόμβα» έτοιμη να «εκραγεί», με απρόβλεπτες συνέπειες για την δημόσια υγεία, επικρατούν στον εντελώς ακατάλληλο χώρο κράτησης παράνομων μεταναστών του τμήματος μεθοριοφυλακής (συνοριακής φύλαξης) Αξιούπολης στην «καρδιά» της Ειδομένης. Η αγανάκτηση των κατοίκων για το πρόβλημα εκφράζεται σε επιστολή συγχωριανού τους, στην ιστοσελίδα bloko.gr. Στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Είμαι ένας αγανακτισμένος κάτοικος της Ειδομένης του νομού Κιλκίς. Η Ειδομένη είναι ένα ακριτικό χωριό πενήντα μέτρα από την ελληνοσκοπιανή μεθόριο το οποίο έχει γίνει πέρασμα για χιλιάδες μεταναστών που θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη. Σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και δέκα μέρες, για ανεξήγητους λόγους, έκλεισαν ένα ειδικά διαμορφωμένο, παραχωρημένο από τον Δήμο, χώρο που βρισκόνταν πάνω στην εθνική οδό εκτός κατοικημένης περιοχής και με τις κατάλληλες υποδομές (τουαλέτες, κλειστό χώρο, πόσιμο νερό) και πλέον μεταφέρουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, πάνω από 100 άτομα την ημέρα, στην αυλή του τμήματος συνοριακής φύλαξης Αξιούπολης, που βρίσκεται στην Ειδομένη, στο κέντρο του χωριού.

Στην αυλή δεν υπάρχει καμμία μέριμνα και καμμία υποδομή για αυτούς τους ανθρώπους. Κοιμούνται στο χώμα εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης, δεν υπάρχει πόσιμο νερό και το βασικό δεν υπάρχει τουαλέτα. Αποτέλεσμα να αφοδεύουν και να ουρούν όπου βρουν, μέσα στο οικόπεδο της αστυνομίας, στις γειτονικές αυλές, στο αγροτικό ιατρείο που βρίσκεται απέναντι. Η μυρωδιά είναι αποπνικτική, οι μύγες σύννεφο και υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, των ανθρώπων αυτών, των κατοίκων του χωριού και των αστυνομικών που εργάζονται εκεί. Απευθύνω έκκληση προς τον υπουργό δημόσιας τάξης και προστασίας πολιτών, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στον περιφερειάρχη, στον δήμαρχο , στον κ. εισαγγελέα Κιλκίς , την υγειονομική υπηρεσία και κάθε άλλον αρμόδιο να παρέμβουν προτού «σκάσει» αυτή η υγειονομική βόμβα και θρηνήσουμε θύματα. Διότι αν δεν παρέμβετε, εσείς θα είστε ηθικοί αυτουργοί σε αυτό το έγκλημα, που συντελείται.

Ακούστηκε στο χωριό μας, ότι ο τοπικός διοικητής πρότεινε στην αστυνομική διεύθυνση να έρχονται όλοι οι ελεγχόμενοι σ” αυτό το μέρος, από όλο τον νομό Κιλκίς! Δεν εξέτασαν την καταλληλότητα του χώρου; Δεν αντιλήφθηκαν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας στον τόπο μας;

Ο διευθυντής της διεύθυνσης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας αφού γνωρίζουν το θέμα, πώς είναι δυνατόν να εγκρίνουν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση;

Εμείς οι κάτοικοι της Ειδομένης θα ενημερώσουμε τον δήμο και την περιφέρεια και θα πάμε στον εισαγγελέα για ο,τιδήποτε χρειαστεί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα