Γενικά

Ίδρυση μουσικού γυμνασίου επιδιώκει ο δήμος Κιλκίς

Από το δήμο Κιλκλις εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Την ίδρυση μουσικού γυμνασίου διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις επιτυχίας η δημοτική αρχή, προσδοκώντας να δημιουργήσει μιάν εκπαιδευτική στέγη που θα προωθήσει την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στους νέους έφηβους συμπολίτες μας, με όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά εφόδια (θεωρητική κατάρτιση, ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, σπουδές μουσικής προεπαγγελματικού επιπέδου).

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς ενέκρινε στην διά περιφοράς συνεδρίασή του της Δευτέρας 4-5-20 την εισήγηση του προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας και αρμοδίου αντιδημάρχου γιά θέματα διά βίου μαθήσεως Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη, αναφορικά με την ίδρυση μουσικού γυμνασίου εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Κιλκίς.

Στο σκεπτικό της εισήγησης αναφέρεται, ότι έχει εκφρασθεί ζωηρό ενδιαφέρον από μαθητές γιά την φοίτησή τους σε μουσικό γυμνάσιο και ότι η έλλειψή του τους οδηγεί είτε σε συμβατικές δομές εκπαίδευσης είτε σε αναγκαστική μετακίνηση σε όμορες περιφερειακές ενότητες (Θεσσαλονίκης, Πέλλας) ,που διαθέτουν αντίστοιχη μορφή εκπαίδευσης.

Στα βασικά πλεονεκτήματα του μουσικού γυμνασίου συγκαταλέγονται η εξοικείωση των παιδιών με την Τέχνη της μουσικής, η δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης της ευρωπαϊκής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και η διδασκαλία μουσικών οργάνων.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα μουσικής παιδείας με εκ παραλλήλου υποχρεωτική εκμάθηση ατομικών μουσικών οργάνων (πιάνου, ταμπουρά ή άλλου τοπικού παραδοσιακού οργάνου αναφοράς).

Στην επικράτεια λειτουργούν σαράντα πέντε μουσικά σχολεία και άλλα πέντε πειραματικά σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδρυση μουσικού γυμνασίου εγκρίνεται με απόφαση υπουργού παιδείας & θρησκευμάτων.”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]