Γενικά

Ίδρυση τεσσάρων σχολείων προτείνει η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας.

Στο πλαίσιο της ισοκατανομής και ισομέρειας των μαθητών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού μας ξεκίνησε ένας προγραμματισμός από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς από τον μήνα Μάιο, με στοιχεία που συλλέχθηκαν από όλες τις σχολικές μονάδες.

Ακολούθησε η συνεργασία του διευθυντή διεύθυνσης ΠΕ Κιλκίς με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων. Διαμορφώθηκαν εκεί που ήταν αναγκαίο, νέα χωροταξικά όρια στα αστικά κέντρα Κιλκίς και Πολυκάστρου. Τα νέα δεδομένα δημιούργησαν τις καλύτερες συνθήκες για το ξεκίνημα των μαθητών μας στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο.

Η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό θα είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Τα τμήματα της Α΄ τάξης στην πόλη του Κιλκίς θα έχουν από 18 μέχρι 23 μαθητές ανάλογα με την περιοχή του σχολείου, ενώ στο Πολύκαστρο κάθε τμήμα πρώτης τάξης θα έχει 18 μαθητές. Στις προηγούμενες σχολικές χρονιές τα αντίστοιχα τμήματα έφταναν μέχρι και 27 μαθητές.

Ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις για εγγραφή και φοίτηση νηπίων και προνηπίων του νομού. Με απόλυτη συνεργασία, μέσα σε κλίμα σεβασμού και καλής προαίρεσης, έγινε η κατανομή των νηπίων σε τμήματα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των γονέων. Τα τμήματα των νηπιαγωγείων φτάνουν από 20 μέχρι 22 νήπια/ προνήπια.

Η καλή συνεργασία, η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια και η κατανόηση μεταξύ όλων των στελεχών οδήγησε στη σωστή κατανομή των μαθητών σε τμήματα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ο διευθυντής εκπαίδευσης δε χρειάστηκε να εκδώσει υπηρεσιακά σημειώματα για την εγγραφή μαθητών που είναι έξω από τα θεσμοθετημένα χωροταξικά όρια των σχολείων.

Ο προγραμματισμός όμως έφερε στην επιφάνεια μια αναγκαιότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο επόμενο διάστημα.

Είναι το οξυμμένο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν τα δυο αστικά κέντρα του νομού, του Κιλκίς και του Πολυκάστρου.

Χρειάζεται άμεσα να γίνουν ενέργειες από τις δημοτικές αρχές για τη δημιουργία τεσσάρων νέων σχολείων, από τα οποία τα δυο δημοτικά και τα δυο νηπιαγωγεία (δέκατο δημοτικό σχολείο Κιλκίς, τέταρτο δημοτικό σχολείο Πολυκάστρου, 14ο νηπιαγωγείο Κιλκίς και πέμπτο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου).

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς ευχαριστεί τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων, τους διευθυντές, υποδιευθυντές των δημοτικών σχολείων και τις προϊσταμένες νηπιαγωγείων όλου του νομού για την άψογη συνεργασία τους.

Επίσης ευχαριστεί τους γονείς των μαθητών για τη ευγενική και πολιτισμένη στάση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των εγγραφών και εύχεται σε όλους καλό Καλοκαίρι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα