Κοινωνία

Ίδρυση ΙΕΚ ειδικής αγωγής ζητά η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Να ιδρυθεί δημόσιο ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ειδικής αγωγής ζητεί η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς.
Στο σχετικό έγγραφο προς τον υφυπουργό παιδείας Κώστα Κουκοδήμο και τον βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, το οποίο υπογράφει ο διευθυντής Γιώργος Κωνσταντινίδης, αναφέρονται τα εξής:
«Εν όψει της ιδρύσεως και λειτουργίας ΙΕΚ ειδικής αγωγής σας γνωρίζουμε ότι στον νομό Κιλκίς όπου έχουμε την διοικητική ευθύνη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, λειτουργούν σχολεία ειδικής αγωγής:
-ΕΕΕΕΚ Κιλκίς (δημόσιο κτίριο)
-Στο 3ο γυμνάσιο Κιλκίς (τμήμα ένταξης)
-Στο γυμνάσιο ΣΣ Μουριών (τμήμα ένταξης)
-Στο γυμνάσιο Πλατανιάς (τμήμα ένταξης)
-Στο γυμνάσιο Ευρώπου (τμήμα ένταξης)
-Στο γυμνάσιο Ν.Αγιονερίου (τμήμα ένταξης)
Επίσης στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς λειτουργεί το ΙΕΚ Κιλκίς και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια όλων των ειδικοτήτων.
Ο νομός Κιλκίς όπως γνωρίζετε είναι παραμεθόριος και «στυλοβάτης» της ελληνικής μακροχρόνιας Ιστορίας μας. Ως ακριτικός νομός δικαιούται της μέγιστης προσοχής και μέριμνας της Πολιτείας. Οι κάτοικοί του είναι φιλόπονοι και κατά το πλείστον πρόσφυγες.
Στο ΕΕΕΕΚ που λειτουργεί στην πόλη του Κιλκίς, φοιτούν σαράντα σπουδαστές ειδικής κατηγορίας, οι οποίοι, μετά την αποφοίτησή τους, δεν έχουν διέξοδο και τρόπους συνέχισης των σπουδών τους γιά ειδίκευση. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί μαθητές με ειδικές ανάγκες, που δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ίδρυση ΙΕΚ ειδικής αγωγής στην πόλη του Κιλκίς θα δώσει τη δυνατότητα στην κατηγορία αυτή των πολιτών να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες να ενταχθούν ομαλώς στην αγορά εργασίας.
Επισημαίνουμε, ότι υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός (κτίρια, εργαστήρια, τεχνολογικός εξοπλισμός), γιά σύγχρονη λειτουργία ΙΕΚ ειδικής αγωγής.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα προνοήσετε ώστε με την ευαισθησία που σας διακρίνει γιά θέματα παιδείας να εγκρίνετε την ίδρυση ΙΕΚ ειδικής αγωγής στον νομό Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα