Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτά το νοσοκομείο Κιλκίς

Γενικά /

Στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας – Σκοπίων και συγκεκριμένα του έργου “Joint Actions for the protection and improvement of public health in the cross- border area” («Κοινές δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της δημόσιας υγείας στην διασυνοριακή περιοχή»), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20.3.14 η πρώτη συνάντηση για την πρόοδο του έργου μεταξύ εκπροσωπου του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς και του γενικού νοσοκομείου Γευγελής, οι οποίοι αποτελούν τους δύο εταίρους του προγράμματος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του γενικού νοσοκομείου Γευγελής και σ΄αυτή έλαβαν μέρος από την ελληνική πλευρά, ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς και υπεύθυνος έργου Θεμιστοκλής Ανθρακίδης και η προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας και συντονίστρια του έργου Αναστασία Ορφανίδου. Τους Έλληνες υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής του Γ.Ν. Γευγελής δρ. Σρέτκο Γιοβάνωφ και ο υπεύθυνος του έργου για το νοσοκομείο Γευγελής Αλεξάνταρ Τότοφσκι.
Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών του έργου και καθορίστηκαν οι επόμενες ενέργειες των δύο εταίρων για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση υποβλήθηκε στον άξονα προτεραιότητας 1 ” Ενίσχυση της διασυνοριακής οικονομικής ανάπτυξης” και συγκεκριμένα στο μέτρο 1.4 ” Προστασία της Ανθρώπινης Ζωής” του προγράμματος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι συνολικά 1.125.517 ευρώ. Από το ποσό τα 686.862 ευρώ αποτελούν τον προϋπολογισμό του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς και τα υπόλοιπα 438.655 του γενικού νοσοκομείου Γευγελής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το νοσοκομείο Κιλκίς θα προμηθευτεί ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος θα εγκατασταθεί σε αυτό, στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας και στο Κ.Υ. Πολυκάστρου, συνολικής αξίας 575.350. Αυτήν την στιγμή, οι διαδικασίες βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης των διαγωνισμών για την προμήθεια δύο υπερηχοτομογράφων, ενός μηχανήματος δοκιμασίας κόπωσης με κυλιόμενο τάπητα, τριών συστημάτων ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας και ενός κλιβάνου ατμού, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα και η δημοσίευση των υπολοίπων διακηρύξεων.

Περισσότερα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα