Γενικά

Ο ιατρικός σύλλογος Κιλκίς κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου

Μετά από πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Κιλκίς, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 23.10.20 και το Σάββατο 24.10.20 συναντήσεις αντιπροσωπείας του συλλόγου με εκπροσώπους της ιεράς μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου και της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς αντίστοιχα. Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την ιερά μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Η συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της ιεράς μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου με την αντιπροσωπεία του ιατρικού συλλόγου Κιλκίς, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του συλλόγου Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη, τον γενικό γραμματέα Αναστάσιο Βαβάκα και το μέλος του διοκητικού συμβουλίου Θεόδωρο Φρεγγίδη υπήρξε εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα.

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού συλλόγου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την εικόνα εφησυχασμού που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στους ιερούς ναούς της πόλης μας. Επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της Εκκλησίας στην περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, διότι μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά μεγάλης μερίδας πολιτών, με τις διδαχές και τη στάση των εκπροσώπων της στα θέματα της πιστής τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Πολιτική Προστασία και τους νόμους του Κράτους.

Ο σύλλογος συνέστησε τη χρήση μάσκας παντού, την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, την τήρηση του ανώτερου επιτρεπόμενου αριθμού εισερχομένων στους ιερούς ναούς, τον επαρκή αερισμό των χώρων λατρείας και τη χρήση απολυμαντικών και αντισηπτικών διαλυμάτων όπου απαιτείται.

Οι επισημάνσεις μας έτυχαν αποδοχής, με τη δέσμευση από μέρους των εκπροσώπων της ιεράς μητρόπολης, ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους ιερείς των ιερών ναών και οι ιερείς, με τη σειρά τους, τους πιστούς που προσέρχονται στους ναούς, για την αυστηρή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων ασφαλείας από τον κορωνοϊό.

Αντίστοιχα, το Σάββατο 24.10.20 αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη και το μέλος του διοκητικού συμβουλίου Ιωάννη Τριανταφυλλίδη, συναντήθηκε με τον διευθυντή της αστυνομίας Κιλκίς, στον οποίο και πάλι εξέφρασαν την ανησυχία και την έντονη δυσαρέσκεια του συλλόγου για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Κιλκίς.

Ειδικότερα έγινε αναφορά στις εικόνες συνωστισμού σε καφετέριες και εστιατόρια, χωρίς τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, με μη σωστή χρήση της μάσκας από το προσωπικό, όπως και από τους πολίτες σε κλειστούς χώρους και εμπορικά καταστήματα, καθώς και στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε πλατείες και δρόμους μετά το κλείσιμο των νυχτερινών μαγαζιών, φαινόμενα που θεωρούνται απαράδεκτα και επικίνδυνα, διότι ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού και την ταχύτερη εξάπλωση της πανδημίας στο νομό μας.

Επισημάνθηκε ότι ο ρόλος της αστυνομίας και των ελεγκτικών αρχών είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι για την απαρέγκλιτη τήρηση και εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας στον τόπο μας, όπως έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών αλλά και την οικονομία του τόπου μας.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής του Κιλκίς δέχτηκε τα όσα ειπώθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι που ανήκουν στην αρμοδιότητα της αστυνομίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Οφείλουμε λοιπόν ΟΛΟΙ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και η συμπεριφορά μας να καθορίζεται διαρκώς από την ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία, διότι ο στόχος μας είναι κοινός και σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας και αύξησης των κρουσμάτων στον νομό μας, με όποιες συνέπειες κι αν επιφέρει μια τέτοια κατάσταση (lockdown, επιβάρυνση συστήματος υγείας κλπ), ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα