Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Η πρώτη μνημειώδης αναφορά

Πριν λίγες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς έλαβε ομόφωνη απόφαση, με την οποία η πλατεία της Βάθης θα λάβει το όνομα του από εκεί καταγομένου αγνοουμένου μετά την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, το 1974, δεκανέα πεζικού Γιάννη Ιγνατιάδη, ενώ προβλέπεται και τοποθέτηση προτομής του.

Με αυτήν την ευκαιρία το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή του Κιλκίς» αναδημοσιεύει από το φύλλο του της Τρίτης 28 Νοεμβρίου 2006 το περιεκτικό άρθρο-αφιέρωμα της Έφης Καραμπίδου με θέμα τον αγνοούμενο Κιλκισιώτη μαχητή, στην πρώτη σε τοπικό επίπεδο ευρύτερη δημοσιοποίηση του θέματος.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιδοκιμάζεται η ανωτέρω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, ενώ συγχρόνως τίθεται στην κρίση των αναγνωστών η «δεοντολογία» μιάς εθισμένης στις… άκομψες όσο και απροσχημάτιστες αντιγραφές μερίδας των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η οποία εν προκειμένω αναφέρεται σε… ειδησεογραφική «πρωτιά» της στο συγκεκριμένο θέμα το… 2016, δηλαδή… ούτε δέκα χρόνια μετά τον «Μαχητή»!

Προφανώς έχουν εξοβελίσει από το λεξιλόγιό τους και την λέξη «ιεροσυλία»!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]

Δείτε ακόμα