Πολιτισμός

Η ομάδα της παράστασης «Μόνος γίνεσαι κανένας» από την Τέχνη

Η παράσταση της αυτοδιοργανωτικής θεατρικής ομάδας της Τέχνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών “Μόνος γίνεσαι κανένας” είναι δουλειά ομαδική.

Όπως άλλωστε και το ίδιο το θέατρο. Ενώσαμε την εμπειρία μας, τις φωνές και τα συναισθήματά μας και αυτή η συμπόρευση είναι πραγματικό δώρο-αντίδωρο. Ο,τι καταφέραμε στην παράσταση κατακτήθηκε μέσα από συζητήσεις, ζυμώσεις, αντιπαραθέσεις, μοιράσματα. Αυτά ήταν και τα δημιουργικά στοιχεία για να προχωρήσουμε. Βήμα βήμα. Πονέσαμε πολύ διαβάζοντας τα κείμενα, ταυτιστήκαμε με τις γυναίκες των έργων, κλάψαμε αλλά και πεισμώσαμε.

Σας παραδίδουμε το αποτέλεσμα με την ευχή και την ελπίδα ποτέ κανένας να μην είναι μόνος, γιατί ΜΟΝΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Παίζουν: Βασίλης Αναστασιάδης, Τζένη Κουλίδου, Χάιδω Κραβαρίτη, Ελένη Λιαρετίδου, Κώστας Ραϊφογλου, Ιωάννα Ρούσσου, Βασιλική Τσουκαλίδου, Χαρούλα Χρυσουλίδου.

Η Σμαράγδα Στρατηγούση, σε χορογραφία δική της, στέλνει μια χορευτική κραυγή για την έμφυλη βία.

Ο Αλέξανδρος Τσιμπούκας ερμηνεύει το τραγούδι «Το αίμα που φοράς» γραμμένο ειδικά για την παράσταση, σε δική του μουσική και στίχους

Σκηνοθετική επιμέλεια-προσέγγιση-επιλογή κειμένων: Σοφία Κεσίδου

Βοηθός παράστασης: Δέσποινα Δουλκερίδου

Μουσική επιμέλεια: Όμηρος Κοντός-Σοφία Κεσίδου

Ήχος-φωτισμός: Όμηρος Κοντός-Δέσποινα Δουλκερίδου

Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα θεάτρου της Τέχνης, 26ης Μαρτίου 20, με δύο συγκλονιστικά κείμενα, “Σας αρέσει ο Μπράμς?” της Μάρως Δούκα από το βιβλίο «Γιατί εμένα η ψυχή μου» και “Κριστέλα” της Μαρίας Τσιμά από το βιβλίο “Ίσια δικαιώματα”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]