Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντου

«Είμαστε τόπος, που έχει χαρακτηρισθεί ως «κυψέλη» αλησμονήτων πατρίδων», κατοικούμενος κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από απογόνους προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους πλειοψηφεί το ποντιακό στοιχείο.

Δεν θα έπρεπε, το όποιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Κιλκίς να περιλαμβάνει και ολιγοήμερη «μετακόμιση» και έκθεση της φυλασσόμενης στο Μέγαρο Μαξίμου καρδιάς του ποντιακής καταγωγής πρωτεργάτη και Ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Αλεξάνδρου Υψηλάντου, μαζί με άλλα κειμήλια σχετιζόμενα με τον ίδιο αλλά και τον αδελφό του Δημήτριο;».

«Μία πρόταση του επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρη Τσαντάκη, στην οποία η απάντηση από πλευράς διοικήσεως του δήμου δεν μπορεί να είναι άλλη από την …κατ’ ευθείαν πρόβαση στις όποιες ενέργειες γιά την υλοποίησή της», όπως υπογραμμίζουν στελέχη του συνδυασμού.

«Διότι μία τέτοια εκδήλωση είναι το λιγότερο, που μπορεί να προσφέρει η κεντρική διοίκηση σε τούτο τον προσφυγότοπο γιά τον εορτασμό της διακοσιοστής επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τιμώντας συγχρόνως και το ποντιακό στοιχείο του», προσθέτουν.

Κάτι παρόμοιο να θυμίσουμε είχε γίνει στον δήμο Μεσολογγίου το 2019 από όπου και το φωγραφικό στιγμιότυπο.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]

Δείτε ακόμα