Κοινωνία

Η ιστορία… επαναλαμβάνεται κάθε Αύγουστο

Έχοντας 33 χρόνια διαρκούς παρουσίας, συντονισμού και διαχείρισης της Τράπεζας Αίματος των “Ακριτών” Πολυκάστρου και 16 χρόνια της Τράπεζας Αίματος Άσπρου – Αξιοχωρίου κάθε χρόνο αυτό το μήνα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα, την έλλειψη αίματος.

Διαρκώς γίνονται εκκλήσεις από ΌΛΑ τα κρατικά Νοσοκομεία για την προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών για την αντιμετώπιση της τεράστιας ανάγκης σε αίμα που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι λόγο αυξημένων αναγκών ( μη προγραμματισμένες εγχειρήσεις ΚΥΡΙΩΣ έκτακτα χειρουργεία λόγω αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων ή εργατικών ατυχημάτων που επίσης είναι αυξημένα αυτή την περίοδο).

Ένας σημαντικός παράγοντας που δημιουργεί το πρόβλημα είναι η μειωμένη προσέλευση εθελοντών στα κέντρα αιμοληψίας των νοσοκομείων. 

Καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα ΟΧΙ ΜΟΝΟ από μἐλη των δύο Τραπεζών, αλλά ΚΥΡΙΩΣ απο στελέχη των νοσοκομείων που ζητούν να παροτρύνουμε τα μέλη μας και όσους μπορούν να αιμοδοτήσουν, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στις εκκλήσεις των Νοσοκομείων προσθέτω και τη δική μου προς ΌΛΟΥΣ όσους μπορούν να αιμοδοτήσουν, ακόμη και το Σαββατοκύριακο μπορούμε να προσφέρουμε το υπέρτατο αγαθό που σώζεις ζωές, το ΑΙΜΑ ΜΑΣ.

Το ΚΟΣΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, 10 λεπτά απ΄ το χρόνο μας.Το ΟΦΕΛΟΣ τεράστιο ΜΙΑ ΖΩΗ.

Τηλέφωνο Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Κιλκίς 23413 51724Η Αιμοδοσία βρίσκεται στο νέο κτήριο (Γ’ Πτέρυγα) του Γ.Ν. Κιλκίς.

Ώρες Αιμοληψιών Σταθμού Αιμοδοσίας Γ.Ν.Κιλκίς:Καθημερινά: 09:00 – 13:00Σάββατο, Κυριακή και Αργίες: 10:00 – 12:00

Βασίλης Αθανασιάδης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]