Πολιτισμός

Η παρουσίαση του τόμου «Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προαναγγέλλει την έκδοση του συλλογικού τόμου «Αρχαιολογία εν καιρώ πολέμου στο Κιλκίς. Από τα χαρακώματα των μαχών… στα σκάμματα των ανασκαφών», που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για το επιστέγασμα της ομώνυμης – περιοδεύουσας πλέον – έκθεσης, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και εγκαινιάστηκε ακριβώς 100 χρόνια μετά την Ανακωχή του Μεγάλου Πολέμου (11.11.2018).

Η παρουσίαση του συλλογικού τόμου θα γίνει την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στις 7.15 το απόγευμα στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη, Νίκου Παναγιώτου 50, Κιλκίς.

Θα προλογίσουν οι επιμελητές της έκδοσης Δρ Γεωργία Στρατούλη, προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς, Δρ Σταμάτης Χατζητουλούσης, αρχαιολόγος της ΕΦΑ Χαλκιδικής & Αγίου Όρους και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βλάσης Βλασίδης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κατσικογιώργος και θα μιλήσουν εκ των συγγραφέων ο τοπογράφος-ιστορικός Θανάσης Βαφειάδης, ο εκπαιδευτικός Κώστας Ταλαμπίρης, ο συνταγματάρχης ε.α. και συλλέκτης Βασίλειος Νικόλτσιος και ο αφηγητής-συγγραφέας Δρ Αλέξανδρος Μυροφορίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]