Ελλάδα

Σχέδιο για νέο αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Με… ιατρικό φάκελο της πόλης θα έρθει τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr τις οποίες επιβεβαιώνουν αυτοδιοικητικοί “υπάρχει στα σκαριά project για κατασκευή νέου αντικαρκινικού νοσοκομείου σε οικόπεδο απέναντι από το Παιδιατρικό το οποίο κτίζεται με δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος, λίγο πιο κάτω από το “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ” και στην ευρύτερη περιοχή του “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” και του “424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου”.

Ο πρωθυπουργός λόγω της πανδημίας Covid-19 και του δεύτερου ισχυρότερου κύματος, θα επιλέξει το ταξίδι του στην “πληγωμένη” Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να έχει αναπτυξιακό και… ιατρικό περιεχόμενο. Άλλωστε, έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, οι δύο αυτοί τομείς θα συνυπάρχουν και θα συμβαδίζουν για πολύ καιρό ακόμη.

Οι πληροφορίες του makthes.gr κάνουν λόγο για δημιουργία και ενός ασφαλούς… ιατρικού πάρκου, όπως είχε ακουστεί και στο παρελθόν για το παιδιατρικό νοσοκομείο, μαζί με όλα τα παραπάνω νοσοκομεία που θα μπορεί να στεγάσει και να οργανώσει καλύτερα τις υπηρεσίες περίθαλψης των ασθενών (ώστε π.χ. να μη χρειάζονται διακομιδές χιλιομέτρων με κίνδυνο απώλειας ζωών ή π.χ. να υπάρχουν αναδιαρθρώσεις κλινικών και προσωπικού σε περίπτωση υγειονομικών κρίσεων) και ταυτόχρονα να ενισχύσει και να συντονίσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των φοιτητών ιατρικής, νοσηλευτικής κτλ. Και στο απώτερο παρελθόν, είχε καταγραφεί η πρόθεση -και πάλι από κυβέρνηση ΝΔ- να γίνει πάρκο ανάλογο υγείας, όμως σε άλλη περιοχή. Μάλιστα, όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, είχε… θεμελιωθεί νοσοκομείο στο Δήμο Μίκρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα