Ελλάδα

Άρχισαν επιτέλους οι εργασίες ανακατασκευής της αγοράς Μοδιάνο

Το διάστημα της αναμονής έλαβε τέλος. Σήμερα Δευτέρα έπιασαν δουλειά τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε την πρώτη φάση της αναπαλαίωσης της αγοράς Μοδιάνο.

Υπολογίζεται ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες -στατική ενίσχυση, ηλεκτρομηχανολογικά, αρχιτεκτονικά- είναι 16 με 18 μήνες, δηλαδή περί τα τέλη 2021 με αρχές 2022 η Μοδιάνο θα έχει ανακατασκευαστεί πλήρως. Όλες οι εργασίες θα γίνουν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Νεότερων Μνημείων.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ΦΕΚ 946/Β/95 το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, ενώ και η χρήση του δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή της αγοράς τροφίμων.

Από σήμερα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα γίνουν εργασίες καθαρισμού. Στη συνέχεια και για ένα περίπου χρόνο θα γίνουν οι πιο «βαριές» εργασίες, που σχετίζονται με την ενίσχυση της στατικής επάρκειας του κτιρίου, το οποίο μετά από σχεδόν έναν αιώνα ζωής εμφανίζει σημαντικά προβλήματα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το βόρειο τμήμα της, από την οδό Ερμού με κατεύθυνση προς την οδό Βασιλέως Ηρακλείου και από το υπόγειο προς τα πάνω. Θα ενισχυθούν οι φθαρμένες κολόνες του φέροντος οργανισμού και τα υποστυλώματα όπου στηρίζεται η πλάκα του ισογείου, τα οποία έχουν διαβρωθεί, θα αντικατασταθεί το δάπεδο κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα