Ελλάδα

10.000 κρούσματα την ημέρα θα καταγράφονται σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη

Μέσα σε μία εβδομάδα τα επιδημιολογικά στοιχεία άλλαξαν ραγδαία και από την ύφεση βρισκόμαστε προ των πυλών νέων μέτρων, ακόμα και σε ολόκληρη τη χώρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Oι προβλέψεις των επιστημόνων και των αναλυτών για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων φαίνεται να τρομάζουν, όμως δείχνουν το δρόμο για όσα θα ακολουθήσουν και όσα πρέπει να αποφευχθούν.

Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιεί, προέβλεψε πως εάν δεν υπάρχουν αυστηρά μέτρα, θα φτάσουμε στο σημείο μετράμε 2.000 κρούσματα την ημέρα.

Ωστόσο, όπως δηλώνει στη «ΜτΚ», αυτό είναι ένα «μέσο» σενάριο.
«Τα 2.000 κρούσματα την ημέρα, δεν είναι ένα ακραίο σενάριο, είναι μία μεσαία εκτίμηση. Το ακραίο σενάριο, είναι ότι μπορεί να φτάσουμε ακόμα και τα 10.000 κρούσματα την ημέρα, αν συνεχίσουμε μ’ αυτούς τους ρυθμούς και δεν πάρουμε κανένα νέο μέτρο έως τον Δεκέμβριο», λέει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Πάντως, όπως διευκρινίζει δεν είναι αρκετά δύσκολο να επικρατήσει ακόμα και το χειρότερο σενάριο που προκύπτει από τις τιμές που υπολογίζει το λογισμικό πρόβλεψης της πορείας του ιού στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα