Πολιτική

«Αιχμηρές» δηλώσεις κατά του δημάρχου Κιλκίς από Θ.Βαφειάδη και Γ.Τσογγίδη

«Κεραυνούς» κατά του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη εξαπέλυσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και Θόδωρος Βαφειάδης, πρώην αντιδήμαρχος με αφορμή την τελευταία απόφασή του στο θέμα της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης αλλά και την φραστική επίθεση κατά εκπροσώπου των παιδαγωγών από δημοτικό σύμβουλο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σε έγγραφη δήλωσή τους οι κκ Τσογγίδης και Βαφειάδης αναφέρουν τα εξής:

«Το φαινόμενο του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη θα εξακολουθήσει να απασχολεί την τοπική κοινωνία ακόμη και μετά την απoχώρησή του από το συγκεκριμένο αξίωμα και από την πόλη μας σε 12 με 18 μήνες.
Πέρα από την σωρεία ασυνεπειών και ανεπαρκειών, επιδεικνύει και πρωτοφανή αυταρχισμό, όταν κρίνεται για τις αυθαιρεσίες του.

Αν και έχει δώσει πολλές αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους και στους εντεταλμένους συμβούλους του δήμου εκχωρώντας το δικαίωμα και την υποχρέωση υπογραφής, όχι για να αποκεντρώσει τη διοίκηση, αλλά αποποιούμενος των ευθυνών του σε περίπτωση που κάτι θα συνέβαινε, όταν πρόκειται να φανεί χρήσιμος και πρόθυμος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θυμάται ότι είναι ο απόλυτος άρχων και προσπαθεί να εκτελέσει κυβερνητικές εντολές και στοχεύσεις αγνοώντας το κυρίαρχο Όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του δήμου.

Να μην ξεχνάμε ότι μετά από πολύμηνο αγώνα αποδείχθηκε ο πραγματικός ρόλος του στο θέμα του προσφυγικού όταν αγνόησε παντελώς το δημοτικό συμβούλιο (αρκεί να παρακολουθήσει κανείς το βίντεο με τη σχετική λαϊκή συνέλευση στο Χέρσο και αποσπάσματα από συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων), ο τρόπος με τον οποίο θα απέσχε ο δήμος από όλες τις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της Μακεδονίας, οι ευχαριστίες του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν μεταφορά του ΤΕΙ, οι θέσεις του για τις επενδύσεις ακόμη και για «πράσινη» ανάπτυξη και πολλά άλλα.

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι με λόγια και με πράξεις διαρκώς επιδιώκει να δείξει ότι δήμαρχος είναι και ό,τι θέλει κάνει προετοιμάζοντας το έδαφος και για μελλοντικές αυθαιρεσίες μέχρι την λήξη της θητείας του.

Τελευταίο κρούσμα είναι η περιπέτεια των παιδικών σταθμών που στην ουσία του αναλύθηκε με ανακοινώσεις από τους παιδαγωγούς και τους γονείς και κηδεμόνες των παιδικών σταθμών στους οποίους και συμπαραστεκόμαστε πλήρως.

Εξαιρετικώς όμως μελανό σημείο αποτελεί η στάση του δημάρχου που αγνοώντας τους πάντες με το προσωπικό του δόγμα ότι το δημαρχιλίκι είναι αρχή του ενός προχώρησε σε ρυθμίσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά την λειτουργία των παιδικών σταθμών και τη ζωή όλων των εμπλεκομένων σε συνεννόηση με την διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πλήρως ελεγχόμενης από το ΣΥΡΙΖΑ, αφου ο προϊστάμενός της είναι ενεργό στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

Και όταν δικαίως εγέρθηκαν οι δικαιολογημένες αντιρρήσεις άρχισε το «μπούλιν», οι απειλές και ο διοικητικός έλεγχος από τον ίδιο και τον περίγυρό του κατά όσων τόλμησαν να υψώσουν δικαίως την φωνή και το ανάστημά τους παραπέμποντας σε άλλες εποχές πενήντα χρόνια πίσω.

Αναρωτιόμαστε, θα βρεθεί κάποιος αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας να τον σταματήσει ή θα αφήσουμε το χρόνο να τον τελειώσει πολιτικά;».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]