Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Να τα εκατοστήσουν»

Από τον δημοσιογράφο των Ιωαννίνων (εφημερίδα «Πρωινός Λόγος») Χρήστο Τσέτση, άλλοτε συμπολίτη και παντοτινό φίλο, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή με την ευκαιρία της εισόδου της «Ημερησίας» στο τριακοστό έτος έκδοσής της.

«Ηταν αρχές Φεβρουαρίου του 1986, όταν σε συνάντησή μας με τον φίλο τον Σταύρο, του έδειξα τον «Πρωινό Λόγο» των Ιωαννίνων. Μου είπε ο Σταύρος: «Ετσι θα κάνω την ημερήσια έκδοση. Μου αρέσει. Μικρότερο, όμως, σχήμα διότι δεν με βολεύει το πιεστήριο…».

Τον άλλο μήνα μου έδειξε την καινούργια εφημερίδα «Ημερήσια», όπως την «βάπτισε». Μέσα από δουλειά και αγώνες η «Ημερήσια» «κατέκτησε» τους αναγνώστες της.

Αντλώντας διδάγματα από τις επιτυχίες είκοσι εννέα δημιουργικών χρόνων χαράζει πορεία προς την τέταρτη δεκαετία. 29 χρόνια μετά η αγαπημένη εφημερίδα των Κιλκισιωτών, και όχι μόνον, αναγνωστών, με βασική αρχή «ελεύθερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης» αποδεικνύει καθημερινώς ότι η τόλμη, η συνέπεια και αγωνιστικότητα αναγνωρίζονται.

Η «Ημερήσια» και ο «Μαχητής» που συμπλήρωσε ήδη 40 χρόνια ζωής, διακρίνονται γιά την αντικειμενικότητα, το ύφος και το ήθος που κρατούν υψηλό το επίπεδο του κιλκισιώτικου Τύπου. Επί πλέον, οι εφημερίδες εμπνέουν εμπιστοσύνη γιά την ποιότητα στην έκφραση και την ακρίβεια στην διατύπωση, ώστε η πληροφορία να εισδύει ανεμπόδιστα και χωρίς αντιδράσεις από τον αναγνώστη.

Οι αναγνώστες τιμούν την «Ημερήσια» και τον «Μαχητή» γιά την αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια, με την οποία αντιμετωπίζουν γεγονότα επίμαχα, χωρίς ποτέ την οποιανδήποτε προσπάθεια εντυπωσιασμού. Πράγματα δηλαδή που επαυξάνουν την αποδεδειγμένη αξιοπιστία τους.

Η «Ημερήσια» και ο «Μαχητής» έχουν αδέσμευτη φωνή! Χωρίς αμφιβολία η επιτυχία των εφημερίδων οφείλεται στον αείμνηστο ιδρυτή τους Σταύρο Ορφανίδη, στον διάδοχό του Δημήτρη Ορφανίδη και στην «ψυχή» των εντύπων τον κ. Γιώργο Περπερίδη και τον κ. Σταύρο Φάσσο.

Θερμές ευχές στους ανωτέρω καταξιωμένους δημοσιογράφους. Ο παντοδύναμος να τους χαρίζει δύναμη και οικογενειακή ευτυχία.

Η «Ημερήσια» και ο «Μαχητής» να τα εκατοστήσουν.
Να είναι δυνατοί, και κυρίως, συνεπείς…».

Περισσότερα

«Οι μόνοι χωρίς κολυμβητήριο»

H ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματός του «Νίκη» αφορούσε στα γενικά θέματα. Όμως, ο Δημήτρης Νατσιός δεν λησμονεί… […]

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα