Οικονομία

Η Hellenic Dynamics με έδρα το Χορύγι μπαίνει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Αθόρυβα, αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την πορεία της η ελληνική εταιρεία παραγωγής προϊόντων ιατρικής κάνναβης Hellenic Dynamics, η οποία, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, βρίσκεται προ των πυλών για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Κατά όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγες ώρες, η ήδη εισηγμένη στο Λονδίνο UK SPAC ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα στην υπηρεσία εποπτείας των αγορών της Βρετανίας για να ολοκληρώσει την αντίστροφη εξαγορά (RTO) της ελληνικής εταιρείας, ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ελληνική εταιρεία παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης Hellenic Dynamics θα είναι η πρώτη εταιρεία του είδους που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, κατά όσα αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ίδιο άρθρο «επρόκειτο για πολύπλοκη και μακρόχρονη διαδικασία».

Η Hellenic Dynamics, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα, συγκεκριμένα στην περιοχή Χορυγίου, είναι πλήρως αδειοδοτημένος καλλιεργητής και προμηθευτής τελικών φαρμακευτικών προτύπων προϊόντων ιατρικής κάνναβης που λειτουργεί από μια αποκλειστική εγκατάσταση 200.000 τετραγωνικών μέτρων στους λόφους της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο site της εταιρείας, «η Hellenic Dynamics δραστηριοποιείται συγκεκριμένα στην καλλιέργεια, παραγωγή και εξαγωγή κυρίαρχων στελεχών τετραϋδροκανναβινόλης (“THC”) αποξηραμένων ανθών ιατρικής κάνναβης και εκχυλισμάτων ανθών στις αναπτυσσόμενες αγορές ιατρικής κάνναβης σε όλη την Ευρώπη, αξίας 4,09 δισ. ευρώ το 2019 και αναμένεται να φτάσει 43,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2027, αυξάνοντας με CAGR 29,6% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος διαθέτει μια ενδιαφέρουσα πορεία: Σπούδασε Νομική στο AΠΘ και μετέπειτα έγινε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ μετά τη θητεία του στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Football League, το εν λόγω στέλεχος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει την πορεία του στον τομέα των κατασκευών και της γεωργίας. Συνεργαζόμενος, δε, με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ξεκίνησε τον όμιλο επιτραπέζιων σταφυλιών, έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επιτραπέζιων σταφυλιών στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι ο Davinder Rai, Iνδός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο Real Estate, ενώ είναι και ο ιδρυτής της εταιρείας Kanabi Limited, η οποία, κατά όσα αναφέρονται και στα Social media, επένδυσε στην Hellenic Dynamics.

Στην παρούσα φάση η ομάδα της εταιρείας στελεχώνεται από εννέα άτομα, ενώ έχει γραφεία, εκτός από το Κιλκίς, και στο Λονδίνο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]