Αθλητισμός

«Διελκυστίνδα» ΑΜΣΠ-Αλέξανδρος …χωρίς νικητή

Χωρίς νικητή έληξε το κιλκισιώτικο «ντέρμπυ» του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος ε’ ομίλου β’ εθνικής κατηγορίας.

ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς» και Αλέξανδρος Αξιούπολης θύμισαν ομάδας…διελκυνστίδας με απόλυτη ισοδυναμία απορροία της οποίας υπήρξε το τελικό 21-21 (10-6).

Αρχικώς φάνηκε οτι η ομάδα του Κιλκίς είχε περισσότερες πιθανότητες επικράτησης, καθώς δημιουργήθηκε προβάδισμα τριών-τεσσάρων τερμάτων στο πρώτο ημιχρόνιο το οποίο διατήρησε έως το 55’ εκμεταλλευόμενο και τα διαστήματα αγωνιστικής είτε νωθρότητας είτε… «ύπνωσης» του αξιουπολίτικου.

Ομως εκεί που όλα έδειχναν οτι οι Κιλκισιώτες «έλκοντας» το «σχοινί της διελκυστίνδας» είχαν «τραβήξει» τους Αξιουπολίτες μια «ανάσα» από την διαχωριστική γραμμή της επικράτησης οι τελευταίοι «αφυπνίσθηκαν» στο τελευταίο πεντάλεπτο εξαπέλυσαν σφοδρή αντεπίθεση και εκεμταλλευθέντες δύο-τρεις στιγμιαίες ολιγωρίες και μια δίλεπτη αποβολή των Κιλκισιωτών κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ανεξαρτήτως αυτής της εξελίξεως και καταλήξεως του αγώνα η «ζυγαριά» ισσορόπησε μεταξύ της υπεροχής του ΑΜΣΠ στην επίθεση κατά οργανωμένης άμυνας και της αντίστοιχης του ΑΣΑΛΕΞ στον αιφνιδιασμό καθώς διαθέτουν περισσότερους ταχείς παίκτες.

Επί πλέον και τα δύο συγκροτήματα είχαν πολύ καλή αμυντική συμεπριφορά κάτι που συνέβαλε επίσης στην αμφίρροπη «εικόνα» της αναμέτρησης. Τέλος και τα δύο έδειξαν παρά τα διαστήματα διακυμάνσεων της απόδοσής τους οτι στον συγκεκριμένο όμιλο είναι αυτά που έχουν τον πρώτο «λόγο» στην υπόθεση του τίτλου παρά την πίεση που δέχονται απο τον ΑΟ Προσωτσάνης Δράμας από τον οποίο και τα δύο ηττήθηκαν στην έδρα του με διαφορά… ενός τέρματος. Διαιτήτευσαν οι Τομίδης και Γρηγοριάδης απο τα Γιαννιτσά που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Οι συνθεσεις:
ΑΜΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΙΛΚΙΣ 89’: Ιωαννίδης (Ευαγγελόπουλος), Τσαχουρίδης 2, Γ.Κωστόπουλος 6, Κ.Κωστόπουλος 1, Σαλαβασίδης 5, Τσιβιντζέλης 2, Γ. Καλαϊτζής 4, Ραγιόπουλος 1, Μωυσίδης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: Κιούκας (Στεφανίδης), Α.Παπαρήγας 3, Μουτούδης 6, Παλαιστής 6, Μενεψάκος 1, Γερβασίδης 2, Τσορλίνης 2, Ζηλίδης 1.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 19.1.19, 18.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης-Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης
Κυριακή 20.1.19, 20.00, ΑΕΣ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης-ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς ‘89»

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]