Αθλητισμός

Ξανά… «παγκόσμια» η «χρυσή» τριάδα του Γ.Σ.Μανδρών

 

Ήδη είχαν τιμήσει πριν λίγο καιρό στο έπακρο τον εαυτό τους, τον σύλλογό τους, τις γενέτειρές τους και τον κιλκισιώτικο αθλητισμό, όπως και το όνομα του νομού Κιλκίς σε… οικουμενικό επίπεδο, με την επιτυχή συμμετοχή τους σε παγκόσμιες διοργανώσεις και διεθνείς συναντήσεις.
Όμως, τα μέλη της «χρυσής» τριάδας του ΓΣ Μανδρών και του κιλκισιώτικου κλασικού αθλητισμού Αλέξης Προδανάς, Δήμητρα Ζώτου και Κυριάκος Ζώτος «φρόντισαν» πριν «εκπνεύσει» το 2013 να «γράψουν» άλλη μία… «χρυσή» σελίδα γι’ αυτόν, με τις επιτυχίες τους στην παγκόσμια Γυμνασιάδα, ήτοι τους άτυπους «Ολυμπιακούς Αγώνες» της μαθητιώσας νεολαίας όλου του κόσμου, οι αγώνες της οποίας διεξήχθησαν στην Μπραζιλία, η διοικητική πρωτεύουσα της Βραζιλίας από την Τετάρτη 27.11 έως και χθές Δευτέρα 2.12.13. Σ’ αυτούς οι τρεις εκπροσώπησαν το λύκειο Καμπάνη και την χώρα μας.
ZOTOYΗ αρχή έγινε με τον Αλέξη, που, αν και «δέσμιος» ακμόμη του «συνδρόμου» των άκυρων βολών, κατάφερε να καταταγεί έκτος στην σφυροβολία με 63.43, αφού όμως έχασε γιά άλλη μία φορά την ευκαιρία κατάκτησης μεταλλίου, με άκυρη βολή γύρω στα εβδομήντα μέτρα!
Με την σειρά της η Δήμητρα ήταν και πάλι συνεπής στο «ραντεβού» με την επιτυχία, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην σφυροβολία με 60.75, σε ένα επίπονο αγώνισμα στο οποίο όλες οι αθλήτριες υπελείφθησαν των ατομικών επιδόσεών τους λόγω τέλους αγωιστικής περιόδου.
Τέλος, ο Κυριάκος Ζώτος προκρίθηκε γιά άλλη μία φορά σε τελικό δισκοβολίας, και αργά χθες το βράδυ επρόκειτο να «κυνηγήσει» και αυτός μία επιτυχία ή διάκριση.
Τα τρία παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν αργά απόψε την νύχτα, έχοντας ανταποκριθεί γιά πολλοστή φορά στις προσδοκίες των φίλων του κλασικού αθλητισμού και ενισχύει ακόμη περισσότερο το εύλογο και δίκαιο αίτημα του συλλόγου τους, γιά την αθλητική «απογείωση» της ευρύτερης περιοχής και την περαιτέρω ανάδειξη των ταλέντων, από τα οποία αυτή βρίθει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα