Κοινωνία

Δικαίωσε την φήμη του ο θεσμός «Κάστανο, κρασί και τυρί» Γρίβας

Γεύσεις, ευωδιές, μουσικές, καζάνια με βραστά κάστανα και γλέντι υπό τους ήχους των «Χάλκινων» της Γουμένισσας, απήλαυσαν οι πολυάριθμες επισκέπτες της Γρίβας γιά την θεσμική εκδήλωση «Κάστανο, κρασί και τυρί».
«Είναι θεσμός πλέον η γιορτή», δήλωσε η πρόεδρος του διοργανωτή της εκδήλωσης πολιτιστικού συλλόγου Ελένη Δούμου. «Ξεκίνησε σαν ένα μικρό γλέντι των κατοίκων του χωριού γιά να διοργάσουν την παραγωγή του καστάνου. Σιγά-σιγά επεκτάθηκε μέχρι που έγινε θεσμός. Οι επισκέπτες γεύονται ψητά και βραστά κάστανα, αλλά και το κάστανο ως γλυκό του κουταλιού. Διατίθενται και τοπικά προϊόντα αλλά και παραδοσιακές πίτες, που παρασκευάζουν νοικοκυρές του χωριού» τόνισε η κ. Δούμου.
Γιά άλλη μία χρονιά η προσέλευση επισκεπτών υπήρξε αθρόα, σε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα γιά τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών μέσα στην δίνη της πολύπλευρης κρίσης, χάρη στην λειτουργία φορέων σαν τον πολιτιστικό σύλλογο Γρίβας, των οποίων η δράση διατηρεί την κοινωνική συνοχή αλλά και τις πολιτιστικές παραδόσεις, που αποτελούν συστατικό στοιχείο και κύριο γνώρισμά της.
Οι διοργανωτές πήραν άριστα στην οργάνωση και την εξυπηρέτηση, δικαιώνοντας έτσι την φήμη αυτού του ετήσιου πολιτιστικού θεσμού, που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Περισσότερα

Έμπρακτη αγάπη-συμπαράσταση στον πάσχοντα η Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο προγραμματισμένος κύκλος των αιμοδοσιών για το έτος 2023, των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου. […]

Δείτε ακόμα