Κοινωνία / Πολιτική

Γραμμή υποστήριξης ευπαθών ομάδων από τον δήμο Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Ο δήμος Κιλκίς και οι κοινωνικές υπηρεσίες του αξιοποιούν την χρήσιμη εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, σε ό,τι αφορά στην προστασία των ευπαθών ομάδων πληθυσμού από τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και μπαίνουν πάλι στην «πρώτη γραμμή», γιά να συνεχίσουν πιό δυναμικά το κοινωνικό έργο τους.

Η διεύθυνση κοινωνικής προστασίας θέτει σε λειτουργία την γραμμή υποστήριξης και αλληλεγγύης, γιά να υπηρετήσει τις ανάγκες ηλικιωμένων και μοναχικών ανθρώπων, που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους σε βασικά δημόσια αγαθά που σχετίζονται με την διατροφή και την υγεία τους.

Η τηλεφωνική γραμμή 23413.52226 γίνεται και πάλι η ζώσα μαρτυρία υποστηρικτικού και αλληλέγγυου ενδιαφέροντος, το σημείο της αξιόπιστης επικοινωνίας με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι εργαζόμενοι του οποίου θα φροντίσουν, να έχουν οι συνάνθρωποί μας τις αναγκαίες υπηρεσίες, μένοντας σπίτι ασφαλείς και προστατευμένοι, στο πλαίσιο εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων κατά της διασποράς του νηέου κορωνοϊού.

Ηλικιωμένοι, μοναχικά άτομα μπορούν να ζητούν βοήθεια στην γραμμή υποστήριξης και αλληλεγγύης για:

– Προμήθεια αγαθών για το νοικοκυριό τους

– Αγορά φαρμάκων

– Κάλυψή τους σε ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τα στελέχη του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ θα σταθούν αρωγοί και θα μεριμνήσουν για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η τηλεφωνική γραμμή από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, για όσο διάστημα ισχύσουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Κεντρικό μήνυμα της κοινωνικής μονάδας είναι: “Μείνε σπίτι και τηλεφώνησέ μας, θα σε φροντίσουμε”.

Ο δήμος Κιλκίς επανενεργοποίησε την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης
Την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών γιά την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού 23413.52228 επανενεργοποίησε ο δήμος Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η υγειονομική κρίση διακόπτει και πάλι βιαίως το νήμα της κανονικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με το απρόβλεπτο, με την στενότητα της κοινωνικής οργάνωσης. Η ψυχολογική πίεση, ο φόβος, το άγχος, το αίσθημα του εγκλεισμού, καταλαμβάνουν μικρή ή μεγάλη θέση σε μια καθημερινότητα που δεν έχουμε επιλέξει αλλά γίνεται υποχρεωτικά μέρος της ζωής μας.

Όλο αυτό το ψυχικό βάρος μπορεί να μετριαστεί και να μεταβληθεί σε ελπίδα και δύναμη, με την προϋπόθεση ότι κανείς δεν θα μείνει μόνος και αβοήθητος.

Ο δήμος Κιλκίς, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, στέκεται δίπλα στον πολίτη ενεργοποιώντας εκ νέου την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του.

Η τηλεφωνική γραμμή 23413.52228 γίνεται η πολύτιμη «γέφυρα» υποστήριξης και διαχείρισης αιτημάτων ψυχολογικής βοήθειας, με την επιστημονική συνδρομή ψυχολόγων της διεύθυνσης κοινωνίας προστασίας του δήμου.

Οι ψυχολόγοι της υπηρεσίας βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών για να μιλήσουν μαζί τους, για να μοιραστούν προβλήματα και δυσκολίες που αισθάνονται από τις διαμορφούμενες υγειονομικές συνθήκες, γιά να τους δώσουν χρήσιμες συμβουλές και να τους παρέχουν ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.

Η γραμμή κοινωνικής υποστήριξης γιά νέο κορωνοϊό λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τα στοιχεία των καλούντων προστατεύονται από το απόρρητο.

Μένουμε ασφαλείς – Δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε εδώ γιά ‘σένα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα