Πολιτική

Γραφείο πολιτισμού δήμου Κιλκίς που …προσβάλλει τον πολιτισμό

Έπιπλα γραφείου «πνιγμένα» στις …στοίβες εγγράφων, εντύπων και λοιπού υλικού.

Καθίσματα μονίμως κατειλημμένα από φακέλους «κλασέρ» ή «ντοσιέ», κουτιά, θήκες κα.

Ράφια, που ξεχειλίζουν από κάθε είδους εντύπου, στα οποία το αδιαχώρητο …έχει καταργηθεί προ πολλού!

Διαδρομοι γεμάτοι από κάθε είδους αντικείμενα, που …τους «καταργούν»!

Παραθυρόπορτες, που από τα διάφορα γεμάτα χαρτόκουτα ή κιβώτια …δεν ανοίγουν!

Ψευδοροφή …στο κακό χάλι της, με …τετράποδα (γάτες) και πτηνά να …κάνουν «πάρτυ» επειδή έχουν πρόσβαση από εγκαταλελειμένο και με αρκτές «αβαρίες» μέρος του κτιρίου.

Κατάσταση οροφής τέτοια, που το ασφυκτικώς στριγμώμενο προσωπικό να …προσεύχεται να μην βρέχει!

Όχι, δεν είναι αυτή η «εικόνα» χώρου κάποιου ιδιωτικού φορέα ή επιχείρησης ή οποιασδήποτε ιδιωτικής κατοικίας.

Είναι εδώ και μεγάλο διάστημα η «εικόνα» του χώρου του γραφείου πολιτισμού του δήμου Κιλκίς, εντός του δημαρχείου, στον οποίο στεγάσθηκε!

Ενας χώρος όχι απλώς δυσανάλογος αλλά απελπιστικώς μικρός και παντελώς ακατάλληλος γιά τον τομέα του πολιτισμού, έναν τομέα προϊστάμενο πολύ μεγάλου αριθμού φορέων και, ως εκ τούτου, πολλαπλών αναγκών και απαιτήσεων.

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον τομέα ο δήμος έκρινε ως «επαρκή» μία …«τρύπα», που είναι ανεπαρκέστατη και ακόμη και ως …αποθήκη!

Ετσι, έφτασε σήμερα ο πολιτισμός στον δήμο Κιλκίς, να στεγάζεται σε χώρο, που …προσβάλλει τον πολιτισμό!

Η ίδια σχεδόν κατάσταση επικρατεί και στο παρακείμενο γραφείο του μητρώου αρρένων, λίγα μέτρα δίπλα από το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο πλέον …δεν υφίσταται!

Μία κατάσταση, που προκαλεί έντονη απορία και προβληματισμό σχετικώς με τα κριτήρια, με τα οποία επελέγησαν οι συγκεκριμένοι πολύ μικροί χώροι γιά την στέγαση υπηρεσιών με πολύ μεγάλες, ένεκα του αντικειμένους τους ανάγκες.

Ολα αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβούλου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη, κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης 14.3.19.

Ο κ. Τονικίδης περιέγραψε «ανάγλυφα» την κατάσταση, άσκησε δριμύτατη κριτική στην δημοτική αρχή τόσο γιά την επιλογή των συγκεκριμένων γραφείων γιά τα συγκεκριμένα τμήματα όσο και γιά την μη αποκατάσταση των φθορών και προβλημάτων στο συγκεκριμένο σημεί του κτιρίου του δημαρχείου και ζήτησε να δοθεί αμέσως λύση στο πρόβλημα.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης δήλωσε, ότι το επίμαχο θέμα δεν αφορά στην αιρετή δημοτική αρχή αλλά στην αρμοδια διεύθυνση της δημοτικής υπηρεσίας και διαβεβαίωσε τον κ. Τονικίδη ότι θα επιληφθεί.

Σημειώνεται, ότι παλαιότερα το τμήμα πολιτισμού στεγαζόταν σε γραφείο, που υπερκάλυπτε τις ανάγκες και απαιτήσεις του, κάτι που προκαλεί εύλογες απορίες γιά την επιλογή της μετεγκατάστασής του στο σημερινό ανεπαρκές.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης, κάνοντας λόγο γιά υπαρκτό πρόβλημα το οποίο, όμως, συγκαταλέγεται, όπως τόνισε, σ’ αυτά που «δεν θα πρέπει να απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο αλλά να λύνονται αμέσως από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, πάντα με βασικό κριτήριο τις λειτουργικές ανάγκες κάθε τμήματος».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]