Κοινωνία

Γουμενίσσης Δημήτριος: Συγχαρητήρια στους διαγωνισθέντες

Με την ευκαιρία της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γεφύρας και Πολυκάστρου ο κ. Δημήτριος απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

 

Αγαπητοί μου νέοι και νέες,

Ως Επίσκοπος, εκφράζων την συνείδηση της τοπικής Εκκλησίας, απευθύνομαι με εγκαρδιότητα σε όλους του νέους της μητροπολιτικής μας περιφέρειας που διαγωνίσθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν πρέπει να λησμονούν ή να παραθεωρούν ότι ο καθένας μας είναι μια μοναδική προσωπική ύπαρξη, με αξία θεόσδοτη και αναπαλλοτρίωτη. Κατά συνέπεια, όχι μόνο είναι ανώτεροι απο την οποιαδήποτε επιτυχία ή πρόσκαιρη αποτυχία, αλλά ούτε κάν συγκρίσιμοι με αυτές. Γι’ αυτό και επαινώ και συγχαίρω όλους τους διαγωνισθέντες.

Κατ’ αρχήν εκείνους που δεν εισήχθησαν μεν, αλλά είναι αξιέπαινοι για τις προσπάθειές τους: η ζωή είναι μια διαδοχή, προσπαθειών και δοκιμασιών η πείρα που απέκτησαν δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους είναι κιόλας ένα πολύτιμο εφόδιο επιτυχίας για το άμεσο μέλλον. Τους εύχομαι ολόψυχα κάθε ευλογία απο τον Θεό για κάθε ευγενική και δημιουργική επιτυχία.

Συγχαίρω και όλους όσους εισήχθησαν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είναι γι’ αυτούς ένας σημαντικός σταθμός, αλλά δεν είναι το τέρμα. Τους εύχομαι, λοιπόν άριστη φοίτηση, κατάρτιση επιστημονική και μόρφωση χαρακτήρων με ήθος εκκλησιαστικό, ήθος αγάπης προσφοράς σωφροσύνης και συνέσεως.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, η ενυπόστατη Σοφία του Πατρός, να ευλογεί, να συνετίζει και να σοφίζει τους πάντες στην πορεία της προσωπικής και κοινωνικής ζωής. Γιατί η εποχή μας έχει ανάγκη όχι μόνο απο γόνιμα μυαλά, αλλα πιο πολύ απο γόνιμες καρδιές όχι απλώς απο επιστήμονες, αλλά απο πολύπλευρα σοφούς και πραγματικά μορφωμένους ανθρώπους. Και σ’ αυτόν τον στόχο μπορούν όλοι –και το εύχομαι ειλικρινά– να πετύχουν και να ευδοκιμήσουν.

Περισσότερα

Αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην μνήμη του ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού Σ.Μαυροματίδη

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12.3.23, στον εν […]

Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]