Γενικά

Η Γουμένισσα απέκτησε το μοναδικό IEK στην Κεντρική Μακεδονία

Με κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών, διοικητικής μεταρρύθμισης και παιδείας ιδρύεται ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) στην Παιονία με έδρα την Γουμένισσα.
Με την υπ. αριθμ. 10651 Κ.Υ.Α που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 2430/12 Σεπτεμβρίου 2014, ιδρύονται συνολικώς δώδεκα ΙΕΚ πανελλαδικώς, εκ των οποίων το ΙΕΚ Παιονίας είναι το μοναδικό στην Κεντρική Μακεδονία.
Σε ενημερωτικό δελτίο του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά αναφέρονται τα εξής:
«…Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται το αίτημα του Δήμου Παιονίας και της ευρύτερης περιοχής της Γουμένισσας καθώς προστίθεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα του οποίου ο προσανατολισμός σπουδών θα συνάδει με το γενικότερο αίτημα της παραγωγικής αναβάθμισης του τόπου.
Ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε μετά από συνεχή προσπάθεια και συνεργασία του βουλευτή με τον πρώην δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα και ήδη ξεκίνησε στενή συνεργασία με την καινούργια δημοτική αρχή του Χρήστου Γκουντενούδη προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα το στάδιο της εξειδίκευσης των τμημάτων του ΙΕΚ από το υπουργείο παιδείας».

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Δείτε ακόμα