Γενικά

Γονιμη και παραγωγική η φετινή σχολική χρονιά στην δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη του Κιλκίς

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε για την δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς η φετινή σχολική χρονιά. Tην Πέμπτη 4.6.15 πραγματοποιήθηκε η τελευταία παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Η γάτα κουμπάρα” για το ειδικό δημοτικό σχολείο. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής: Αφού αφηγηθήκαμε το παραμύθι, δώσαμε χρόνο στα παιδιά να παρατηρήσουν τις εικόνες του βιβλίου και στη συνέχεια άκουσαν τα τραγούδια που περιέχονται στο ομώνυμο cd και ζωγράφισαν τους ήρωες του παραμυθιού, τις γάτες και τα ποντίκιά.
Η φετινή χρονιά ήταν «γεμάτη» και δημιουργική. Συνολικώς 103 τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νομού ή αλλιώς 1969 παιδιά – επισκέφθηκαν από τον Οκτώβριο του 2014 έως και το Μάιο του 2015, την βιβλιοθήκη για να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματά μας που σχεδιάσαμε για τις τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα νηπιαγωγεία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο 38ης Περιφέρειας, Μαρία Παπαδοπούλου. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας παρουσιάσθηκε την Τετάρτη 3/6/15 στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς στην ημερίδα νηπιαγωγών της 38ης περιφέρειας με θέμα «Δημιουργικοί μαθητές/τριες του σήμερα, ενεργοί πολίτες του αύριο».

Περισσότερα

Λήψη απαιτούμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων δήμου Κιλκίς κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος και […]

Δείτε ακόμα