Πολιτισμός

Γνωριμία φορέων του δήμου Παιονίας με το πολιτισμικό-τουριστικό κεφάλαιο της αρχαίας Ευρωπού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και η τοπική κοινότητα Γουμένισσας του δήμου Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς, με στόχο την ενημέρωση και διάδραση πολιτειακών, εκπαιδευτικών, επιχειρηματικών, πολιτιστικών και τουριστικών φορέων της περιοχής με το πολιτισμικό κεφάλαιό της και τις δυνατότητες πολύπλευρης αξιοποίησής του ως εφαλτήριο ανάπτυξης, διοργανώνουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ώρες 10.00 και 11.30, περιήγηση στο νεοσύστατο Κέντρο Ενημέρωσης και το επισκέψιμο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου Ευρωπού.

Για την ασφαλή απόλαυση της περιήγησης θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον covid-19 σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της χώρας (π.χ. αποστάσεις 1,5 μ. σε εξωτερικούς χώρους και 2,0 μ. σε εσωτερικούς, χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους φιλοξενούντες αρχαιολόγους) και τις ειδικές οδηγίες επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου Ευρωπού (οι επισκέπτες του χώρου ενημερώνονται με κατάλληλο έντυπο κατά την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο).

Στο πλαίσιο των ανωτέρω μέτρων, παρακαλούμε για συνεννοήσεις της ΤΚ Γουμένισσας με τους φορείς, ώστε ο αριθμός επισκεπτών να μην υπερβεί τα 15-18 άτομα σε κάθε περιήγηση.

Επιπλέον, για την ασφαλή περιήγηση στο χώρο προτείνονται κλειστά υποδήματα, καπέλο, αντιηλιακή και αντι-αλλεργιακή προστασία, μεταφερόμενη φιάλη πόσιμου νερού.

Επικοινωνία: Γ.Στρατούλη, Μ.Παρχαρίδου & Σ.Χατζητουλούσης (αρχαιολόγοι) 2310 407569, 23410 22477

Αποψη του ρωμαϊκού και παλαιοχριστιανικού νκροταφείου στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα