Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: “Παραλήρημα ανακρίβειας και ψευδολογίας του κ. Σιωνίδη”

Συνέχεια στην δημόσια αντιπαράθεσή του με τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας «Παιονία Ισχυρή», πρώην δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, με την ακόλουθη έγγραφη δήλωση:

«Δεν θα μπορούσαμε να μην απαντήσουμε στο παραλήρημα ανακρίβειας και ψευδολογίας που εξαπέλυσε μέσω των ΜΜΕ για άλλη μια φορά ο κ. Σιωνίδης κατά την προσφιλή του τακτική, όπου αναλώνεται σε παράθεση ανακριβών γεγονότων για να καλύψει την καταφανή σε όλους πλέον ανεπάρκεια του.

Δυστυχώς για το δήμο μας, δεν έχει αντιληφθεί το βάρος και τις ευθύνες του ρόλου του δημάρχου ή απλά δεν μπορεί να σταθεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του επέδειξαν οι συνδημότες μας.

Εν μέσω πανδημίας και έξαρσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, με τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία, φαίνεται πως το μοναδικό πράγμα που ενδιαφέρει τον κ. Σιωνίδη είναι η πάση θησεία διατήρηση της καρέκλας και η προστασία με διάφορους εντεταλμένους πληρωμένους κλακαδόρους.

Όταν κ. Σιωνίδη είχε δημιουργηθεί η πρώτη προσωρινή δομή της Νέας Καβάλας, εσείς σφυρίζατε αμέριμνα. Που ήσασταν εκείνο το πρωινό χαράματα όταν είχαμε μαζευτεί για να εμποδίσουμε την απροειδοποίητη εγκατάσταση της;

Ήρθατε τελευταίος και αργοπορημένος μονάχα για να μας δείξετε την «στοιχειώδη παρουσία» σας χωρίς να προβείτε και να συμμετάσχετε σε καμία κινητοποίηση αλλά ούτε και σε στήριξη των ενεργειών της δημοτικής μας αρχής τότε.

Μην λησμονούμε ότι την περίοδο εκείνη είχαν εγκλωβιστεί περίπου 25.000 μετανάστες στον παράνομο καταυλισμό της Ειδομένης, στους Ευζώνους και στα πρατήρια της ΕΚΟ στο δήμο μας, οπότε και έπρεπε να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση, κάτι που έγινε με την δημιουργία της προσωρινής δομής της Νέας Καβάλας, με την δέσμευση της κυβέρνησης να κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Όταν αναλάβατε τη διοίκηση του δήμου, οι μετανάστες που ευρίσκοντο μέσα στη δομή ήταν περίπου 500 (από επίσημα στοιχεία που είναι στη διάθεση του καθενός), ότι όπως ψευδώς και παραπλανητικά αναφέρετε εσείς ότι ήταν 2.000, με προοπτική να μειώνεται συνεχώς ο αριθμός μέχρι το οριστικό κλείσιμο της δομής.

Εσείς όμως δώσατε την άδεια να μεταφερθούν «προσωρινά» οι 1.300 για τρεις δήθεν μήνες και οι περισσότεροι έμειναν για ένα εξάμηνο και παράλληλα ανεχθήκατε την μονιμοποίηση της δομής με νόμο, εκτελώντας κυβερνητικές εντολές άνωθεν με το «τυράκι» που σας έταξαν για χρηματοδότηση. Έτσι αυξήθηκε πλέον ο πληθυσμός της δομής στους 1.800 διαμένοντες, αποκλειστικά με δική σας ευθύνη και με δική σας ανοχή κ. Σιωνίδη.

Όσον αφορά την μη πληρωμή των εργολάβων που καθάρισαν τις περιοχές που είχαν διαμείνει οι παράνομοι μετανάστες, σας υπενθυμίζω ότι δεν ήταν υποχρέωση του δήμου αλλά ξεκάθαρα της πολιτείας, καθώς επρόκειτο για απορρύπανση δημοσίων χώρων και εκτάσεων όπως η σιδηροδρομική γραμμή.

Η δική μας διοίκηση αντιμετώπισε άμεσα τα γεγονότα ώστε να μην δημιουργηθεί αφόρητη κατάσταση, παρότι η επίσημη πολιτεία δεν συνέδραμε ως όφειλε. Εάν βρισκόσασταν εσείς στη θέση μας, το πιθανότερο θα ήταν με τα «ήξεις αφήξεις» σας να κάνατε όπως κάνατε τώρα με το πρόβλημα των μαθητών, να πετούσατε τη μπάλα στην εξέδρα.

Τα ίδια τα γεγονότα σας διαψεύδουν κ. Σιωνίδη και καθώς έχετε μάθει να κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, εμείς δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να επιδίδεστε σε ανυπόστατες κατηγορίες για να «βγάλετε λάδι» την τραγική σας ανυπαρξία η οποία ήδη στοιχίζει στο δήμο και τους δημότες μας.

Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της διοίκησης σας αλλά παράλληλα θα καταθέτουμε και την δική μας πρόταση με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των δημοτών και του δήμου μας, μακριά και πέρα από την λογική του λαϊκισμού και της ιδιοτέλειας, την οποία μετέρχεστε κάθε φορά που βρισκόσαστε σε δύσκολη θέση”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα