Πολιτική

«Πόλεμος χαρακωμάτων» στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Υψηλοί τόνοι και αναφορές με προσωπικό περιεχόμενο και «αιχμές» επικράτησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας της Τρίτης 31.9.17.

Ενα φαινόμενο, στο οποίο δεν μας έχουν συνηθίσει οι συνεδριάσεις του εν λόγω συμβουλίου, όπου σπανίως επικρατούν οι υψηλοί τόνοι και κυρίως οι αναφορές με προσωπικές «αιχμές» μεταξύ του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη κατά την διάρκεια της διαδικασίας ερωτήσεων και απαντήσεων στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Αφορμή γιά το περιστατικό στάθηκε η τοποθέτηση του κ. Σιωνίδη επί του ζητήματος, που ανέκυψε από τις τηλεοπτικές παρουσίες του ιδίου και του αντιδημάρχου οικονομικών Γεωργίου Φράγκου, γιά το θέμα των τελών ταφής-κοιμητηρίων των δέκα ευρώ ετησίως, που έχει θεσπίσει ο δήμος Παιονίας και την «βλάβη» που έχει υποστεί από τον χειρισμό του θέματος σε επικοινωνιακό επίπεδο ο δήμος Παιονίας, όπως υποστήριξε, αλλά και από το γεγονός της επίδειξης έπαρσης σε ό,τι αφορά στην συμπεριφορά του δημάρχου.

Που επιθυμώντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα απο την τοποθέτηση του δημάρχου, δεν δίστασε να δηλώσει μεταξύ άλλων «ότι δεν ξερει τί του γίνεται» αναφέρομενος στον κ. Φράγκο.

Κριτική, που προκάλεσε την οξεία αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος στην απάντησή του διατύπωσε «βαρειές» κατηγορίες εναντίον του κ. Σιωνίδη επί ζητημάτων που δεν αφορούσαν στο επίμαχο θέμα αλλά τις επιλογές του κ. Σιωνίδη στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές. Επίσης, στο θέμα εμπλοκής του σε δικαστική υπόθεση ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε νομικό πρόσωπο παλαιότερης δημοτικής αρχής, που πρωτοδίκως του έχει επιφέρει ποινή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Με τον κ. Γκουντενούδη αφ’ ενός μεν να κάνει λόγο «γιά αντιπολιτευτική μικρότητα» από μέρους του κ. Σιωνίδη και γιά ορθή διαχείριση της υπόθεσης επιβολής τέλους και βολές εναντίον των καναλιών και των δημοσιογράφων τους σε ό,τι αφορά στην ανάδειξή του, από μέρους του, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση του «περί ασχέτου» γιά τον κ. Φράγκο, αφ’ ετέρου δε να χαρακτηρίζει τον κ. Σιωνίδη ως «άτομο που πουλάει παρατάξεις».

Αυτό με αφορμή το ενδεχόμενο το οποίο επαληθεύτηκε μέσα από τις εξελίξεις της παρούσης εβδομάδας, δηλαδή της υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο του Παύλου Τονικίδη στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές.

Και τούτο διότι ο κ. Σιωνίδης σε αντίστοιχες εκλογές είχε τεθεί αντιμέτωπος του κ. Τονικίδη αλλά και διότι ο εκ των σημερινών του συνυποψηφίων Κωνσταντίνος Βιολιτζής που ιδεολογικώς όπως και τα δύο αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου Παιονίας ανήκουν στον χώρο της ΝΔ σε αντίθεση με τον κ. Τονικίδη που προέρχεται από αυτόν του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορές, που προκάλεσαν αντιδράσεις από όλα τα στελέχη της παράταξης του κ. Σιωνίδη, αλλά και από τον ίδιο, διότι θεώρησαν, εκτός των άλλων, ότι δεν έχουν σχέση με το συζητούμενο θέμα ενώ παράλληλα ο κ. Σιωνίδης εξέφρασε τις αντιρρήσεις γιά την στάση του προέδρου του σώματος Γιάννη Παπαδόπουλου και ως προς την ουσία της απάντησης αλλά κυρίως ως προς την επιλογή των χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος, εγκαλώντας τον γιά μεροληπτική στάση και κατηγορώντας παράλληλα τον δήμαρχο γιά «έλλειψη ψυχραιμίας και σθένους παραδοχής λάθους».

Στα αξιοπρόσεκτα και η αναφορά του κ. Γκουντενούδη «περί επιθέσεων εναντίον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός του» από πλευρές που δεν κατονόμασε τονίζοντας ότι έχουν ως στόχο να πλήξουν τον ίδιο και την πολιτική πορεία του, επισημαίνοντας ότι «ενοχλεί η παρουσία του, που όμως θα συνεχίζει να υπάρχει γιά πολύ ακόμη καιρό».

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η τοποθέτηση του κ. Φράγκου, ο οποίος από την μία υπεραμύνθηκε της στάσης και των λόγων του και από την άλλη έκανε λόγο ότι διατυπώθηκαν σε χρόνο και τόπο που λειτούργησε ανασταλτικά σε ό,τι αφορά στην διατύπωση των απαντήσεών του στα δημοσιογραφικά ερωτήματα των τηλεοπτικών καναλιών, ενώ βεβαίως δεν συνάδουν και με το γεγονός ότι προκάλεσαν τα αρνητικά γιά το πρόσωπο και των δηλώσεων μεταγενέστερα των δηλώσεών του σχόλια του δημάρχου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]